Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gemiden sızan fuel-oil Darıca Sahillerini kirletti

Darıca’da yaklaşık olarak 2 gün önce bir gemiden sızdığı tahmin edilen sintine ve fuel-oil, sahil kıyısında kirliliğe neden oldu. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, "Bunlar sürekli oluyor. Onun için daha ciddi tedbirlerin alınması lazım" dedi.

Gemiden sızan fuel-oil Darıca Sahillerini kirletti
07 Kasım 2018 - 13:15

Olay Darıca Yalı Mahallesi sahilinde meydana geldi. Yaklaşık 2 gün önce denizde görülen kıyı kirliliği nedeniyle vatandaşların ihbarını değerlendiren Kocaeli İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemenin ardından deniz yüzeyinde kirliliğe neden olan maddenin sintine ve fuel-oil olduğunu belirledi. Ekiplerin yaptıkları incelemelerin ardından başlattıkları çalışmalarda kirlenen deniz yüzeyine sıvı emici ve yayılmayı engelleyici bariyerler çekildi. Denizden alınan numuneler laboratuara gönderilerek atığın hangi gemiden sızdığının tespiti için çalışma başlatıldı.

 

Denizde yaşanan kirlenme ile ilgili açıklama yapan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, "Burası 3-4 ay önce denize girdiğimiz, çok temiz bir yerdi. Sahil tamamen ikinci bir boğaz dediğimiz Darıca'nın sahili burası. Gemiler çok yaygın ve körfezdeki bu trafikten dolayı da hangi geminin ne zaman atık bırakacağını bilemiyoruz. Böyle bazı günlerde bunlar oluyor. Çevre Müdürlüğümüzle beraber bu atıkları emici malzemelerle birlikte bir mücadele içerisindeyiz. Şu ana kadar da iyi bir sonuç alındı. Tabi bunlar sürekli oluyor. Onun için daha ciddi tedbirlerin alınması, tamamen sahada ve körfezde olması lazım. Gemicilerin de bilinçli olması lazım. Bunlar çok hoş hadiseler değil. Vatandaşın 1 hafta önce denize girdiği yerin şu anda temizlenmesiyle ilgili büyük bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Onu da belli bir ölçüde sağlamaya çalışıyoruz" dedi.