Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Atatürk, Darıca'da da minnetle andı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümü Darıca’da ilçe protokolünün yanı sıra vatandaşların yoğun katılımıyla anıldı.

Atatürk, Darıca'da da minnetle andı
10 Kasım 2018 - 14:42

Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan anma törenlerinde saat 09.05’te Darıca’da hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunan protokol üyeleri ve Darıcalılar daha sonra Deniz Yıldızları EML’de yapılan anma törenlerine katıldı.

Törene Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Emniyet Müdürü Turan Aksoy, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç , siyasi partilerin ilçe başkanları ,protokol üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende kısa bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80.yılında saygı ve rahmetle anıyorum. Atatürk dönemin zor koşullarında bu millete liderlik etmiş, büyük bir devlet adamıydı. Cumhuriyetimizin kurucusu, Türkiye’mizin baş mimarıydı. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bu güzel ülkede geleceği tasarlayıp, ülkemizi en güzel yerlere getirmek için çabalıyoruz. Bilinmelidir ki Cumhuriyet emin ellerde, 2023 hedeflerine doğru ilerliyor. Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun silah arkadaşlarını, vatan uğruna hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Törende bir konuşma yapan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise ‘’Cumhuriyet’in kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. 10 Kasım ülkemizin matem günü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk her yönü ile örnek bir liderdir. Gençlerimiz, O’nun izinde yürümeye devam etmeli, her zamankinden daha fazla çalışmalıdır. Bu vesileyle Büyük Kumandan Gazi Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum’’ dedi.  Anma töreninde yapılan konuşmaların ardından, Darıcalı öğrencilerin yaptığı etkinlikler ve Atatürk anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle program sona erdi.