Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çakır: 318 oy alıp, başkan olacağım

MHP İl Başkan Adayı Selim Çakır, 8 Şubat 2015’te yapılacak kongrede 318 oy alarak il başkanı seçileceğini söyledi. Çakır ayrıca, MHP İl yönetimine ve ‘ağabey’ olarak nitelendirilen isimlere sert mesajlar verdi.

Çakır: 318 oy alıp, başkan olacağım
23 Aralık 2014 - 07:28
  İlçe kongre sürecinde olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli Teşkilatları’nda, il başkanlığı seçimlerinde kilit rol oynayacak Gebze’nin kongresi de tamamlandı. MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye muhalif olarak nitelendirilen Nusret Acur ve ekibinin mevcut İlçe Başkanı Ferit Taşdemir’e karşı seçimi kaybetmesi, 8 Şubat 2015’te yapılan il kongresindeki tabloyu da netleştirmeye başladı. Sonuçları değerlendiren MHP İl Başkan Adayı Selim Çakır ise iddialı bir açıklamada bulunarak, “318 oy alarak il başkanı olacağım” dedi. Süreçle ilgili görüşlerini aldığımız, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP İl Başkan Adayı Sedat Arı, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir ve il başkan adaylığına hazırlanan Hüseyin Murtazaoğlu, çarpıcı sözler sarf etti.

 

İLİN GÖREVİ AYRIŞTIRMAK DEĞİL
Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Selim Çakır, MHP İl Yönetimi’ni ve parti büyüklerini topa tuttu. Çakır, “Kocaeli’nin her bölgesinde seçilen de, kaybeden de bizim dava arkadaşımızdır. Burada MHP İl Başkanlığı’nın görevi taraf olmak değil, ayrıştırma yapmayacak yapıyı kurmaktır. Kendisine ‘Teşkilatın ağabeyi’ diyen isimler de ayrıştırmak için değil, birleştirmek için çalışsın. İlçe başkanları kimsenin adamı değil, delegeler de asker değildir” dedi. Çakır, ayrıca, 8 Şubat’ta gerçekleştirilmesi planlanan il kongresinde 318 oyla başkan seçileceğini iddia etti.

 

aydınnÜNLÜ ACUR’A YÜKLENDİ

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü de, MHP Gebze Teşkilatı’nın kongresini değerlendirerek, “İlçe başkanlığını bırakıp, genel başkan belirlemek isteyen bir zihniyet Gebze’de aday oldu. Yapmamız gerekeni yaptık ve başardık. MHP İl Yönetimi, kesintisiz bir siyasetin içerisinde olmanın avantajını yaşayacak. Biz, mevcut başkanlarımızla 150 bin bandında oy aldık. Bundan sonraki ilçelerde de sıkıntı olmayacak” diyerek hem Gebze’ye aday olan Nusret Acur’u eleştirdi hem de diğer ilçelere mesaj verdi.

 

murtaza

MURTAZAOĞLU: PERŞEMBE AÇIKLAYACAĞIM

MHP İl Başkanlığı’na aday olması beklenen Hüseyin Murtazaoğlu, geçtiğimiz haftalarda Gebze kongresini beklediğini açıklamıştı. Nusret Acur’un ilçe başkanı olmasını bekleyen Murtazaoğlu, seçimi Ferit Taşdemir’in kazanmasıyla hayal kırıklığı yaşadı. Aday olup, olmayacağını sorduğumuz Murtazaoğlu, “Gebze’de Nusret Acur’dan taraftık. Seçilen Ferit Taşdemir de bizim başkanımız. Çarşamba günü arkadaşlarla toplanıp, perşembe günü aday olup, olmayacağımızı deklare edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

arı

 

SEDAT ARI: GEBZE KONGRESİ HARİKAYDI
MHP İl Başkan Adayı Sedat Arı, Gebze’de Ferit Taşdemir ve Nusret Acur’un yarıştığı Gebze kongresini, “Harika bir kongre gerçekleştirildi” diyerek yorumladı. Arı, “Ferit Başkan’ın güzel işler yapacağına inanıyorum. Nusret Acur kardeşimize de kongrede demokratik tavır sergilediği için teşekkür ediyorum” dedi. İl kongresinde seçimin seyrinin ne olacağını sorduğumuz Sedat Arı, “8 Şubat’ta MHP’nin delegeleri oy vereceği adresi iyi bilir. Kimsenin yön tayin etmesine gerek yok” cevabını verdi.

 

 

feritACUR BENİM YANIMDA YETİŞTİ

MHP Gebze İlçe Başkanlığı’na yeniden seçilen Ferit Taşdemir ise en çarpıcı açıklamaları yapan isim oldu. Rakibi Nusret Acur’un yanında yetiştiğini söyleyen Taşdemir, “Aday olan arkadaşımız, MHP Genel Kurultayı’ndan sonra istifa etti. Göreve geldiğimde ekip bizim değildi. 20’ye yakın arkadaşımız, yerel seçim yaklaşırken elimizi zayıflatmak için istifa etti, ettirildi. Yerel seçimlerde zorlandık ama kimsenin de başını yere eğmedik” dedi.

 

 

DELEGEYE SÖZ SÖYLEYEMEZLER
Nusret Acur ile aralarındaki oy farkının çok az olduğunu ve beklediği oyu alıp, alamadığını sorduğumuz Taşdemir, “Ben 40 yıldır bu hareketin içerisindeyim. Yazdığım delegeler ile ilgili bana kimsenin söz söylemesi mümkün değil. Tüm mahalle başkanlarını topladım ve parti için çalışan isimleri istedim. Onların verdiği isimleri delege yazdım. Yerel seçimlerde mahallelerde alınan oyları, delege yazımında baz aldık” ifadelerine yer verdi.

 

ONLAR GİBİ YAPSAM SALONA GİREMEZLERDİ
İl delegelerini de adaletli bir şekilde yazdıklarını ifade eden Taşdemir, “Bizden destek isteyenler, bize ‘ülkü devi’ diyenler, listelerine adımızı yazmadı. Bizi delege yazmaya yürekleri yetmedi. Ancak bizi delege yazamayanları da il delege listesine aldık. Buna çok üzüldüm. Ben onların düşüncelerindeki gibi hareket etseydim, bu kadar oyu nasıl alacaklardı? Bırakın bu kadar oy almayı, salona girmezlerdi” şeklinde konuştu.

 

SEVENLERİ BULUŞTURDUK
Bundan önceki seçim sürecinde Nusret Acur ve ekibinin MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’yü desteklediklerini de hatırlatan Taşdemir, Ünlü’nün rakibi Gebzeli İş adamı İsmail Kurt ile Acur’u buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti ve, “Biz, sevenleri buluşturduk. En azından bu bizi mutlu ediyor. Yan yana gelmeyenler, artık bir arada. Bunun mutluluğu bize yeter” diyerek göndermede bulundu.