Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karabacak Gebze'den mi aday olacak ?

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan 3. Dönem kuralının işlediğini söyleyerek bu kurala takılanların 4. dönemlerini başka bir ilçede geçirebileceğini işaret etti.O halde Karabacak Gebze'ye mi hazırlanıyor?

Karabacak Gebze'den mi aday olacak ?
13 Kasım 2018 - 19:45

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, aday belirleme sürecinde üç dönem uygulamasını dikkate alacaklarını belirterek bir de ekleme yaptı ,’’ Dördüncü dönem bir başka yerde bir başka il veya ilçede belediye başkanı adayı olabilir. Bu daha ziyade ilçeler bazında böyle olur’’ dedi.

Bu kurala takılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun bu durumda yapacak hiç bir şeyi kalmıyor. 

Yani Karaosmanoğlu aday olamayacak.

 3. dönem kuralına takılan diğer belediye başkanı  Şükrü Karabacak’ın ise Darıca’dan olmasa da başka bir ilçeden aday gösterilmesi gibi en azından bir şansı  var. 

Yani Erdoğan’ın verdiği talimata göre Şükrü Karabacak başka bir ilçeden belediye başkan adayı olabilir. 

Bizim de aylar öncesinden kulağımıza gelen fısıltılara göre, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın gönlünde ‘’Gebze’’ yatıyormuş ve bu konuda yakın çevresine,’’ Partim görev vermesi durumunda neden olmasın?’’ diyormuş.

 Yani, Ak Parti Genel Merkezi tarafından yapılacak bir açıklamada ‘’Gebze’deki adayımız sensin’’ denilirse Karabacak’ın buna dünden razı olduğu da bir gerçek.

Demem o ki, Karabacak 15 yıldan bu yana yürüttüğü Darıca Belediye Başkanlığı görevinden hiç bir zaman sıkılmadı, yılmadı, yorulmadı… Bu süreçte hep bir heves  ve heyecanla çalışmaya devam etti. 31 Mart’da yapılacak yerel seçimlerde de aday olmak için oldukça istekliydi. Ama, 3 dönem kuralının işleyeceği konusunda yapılan açıklamalar Karabacak’ın Darıca’daki misyonunu tamamladığı anlamına taşıyor…

Peki, 

Karabacak, 4. Dönemini Gebze’de geçirebilir mi?

Bunu söylemek öyle kolay değil elbette…

Zira, Gebze’de mevcut başkan Adnan Köşker’in yanı sıra, aday adaylığını açıklayan eski milletvekillerden Eyüp Ayar, Mehmet Ali Okur gibi isimler  de var.

Tüm bu isimlere rağmen eğer Şükrü Karabacak’ın adı Gebze’den açıklanırsa, bize de şapkamızı çıkarıp önümüze koymamız kalıyor.

Bekleyip hep birlikte göreceğiz.