Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Görgün; Gebze sanayi ve üretimin kalbi!

Gebze Ticaret Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda önemli bir misafiri ağırladı. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün katıldığı toplantıda, “Gebze sanayi ve üretimin kalbi” dedi.

Görgün; Gebze sanayi ve üretimin kalbi!
26 Temmuz 2018 - 18:30
Gebze Ticaret Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, GTÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün katılımıyla yapılan toplantıda Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve meclis üyeleri de bulundu. İlk olarak konuşan ev sahibi GTO Başkanı Nail Çiler yaptı. Çiler açıklamalarında, “ASELSAN’ın başında Gebzelilerin kalbinde yer edinen Haluk hocamızın bulunmasından dolayı çok mutluyuz. Gebze’deki sanayicinin derdini bizlerle dert edinip, sanayicilerin sorunlarına kısa sürede çözüm getirilmesi, Üniversite-Sanayi iş birliğinin zirve yaptığı dönemde kendisi ASELSAN Başkanı oldu. Başarılarının daim olmasını ve ülkemizde onun gibi Bilim Adamlarının sayısının artmasını istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz’un ikinci yıl dönümü geride bıraktık. Allah bir daha bizlere 15 Temmuzlar yaşatmasın” dedi. Öte yandan Çiler, işverenlerin stopaj vergilerinin kaldırılması için gerekeni yapacaklarını belirterek, ülkemizde kurulacak Tasarım Vadisi’nin de Gebze’de kurulması gerektiğini belirtti. Ardından kürsüye çıkarak meclis üyelerine seslenen Görgün Gebze hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Görgün’ün konuşması şu şekilde;
 
GEBZE ÇALIŞMA ŞEVKİ KAZANDIRDI
“Gebze’de birçok projede yer aldık. Bu zamana kadar akademik yönümüzle buradaydık, şimdi masanın farklı tarafında yer alarak buradayız. Birlikte yaptığımız çalışmalarda GTO her zaman yanımızda oldu. Gebze’nin benim için çok özel yeri var. gönlümde ki yeri çalışma şevkime motivasyon oldu. Özel sektörle normalin dışında, rol model olacak çalışmalar yürüttük. Gebze’nin yüz akı olan bir kurumu oldu. İlk 10 Araştırma Üniversitesi arasında girdik. Birlikte yapılan çalışmaların sonucu bizi ASELSAN’a taşıdı. Bugün orya geldiysek sizlerin çok kıymetli desteklerinin katkısı var. Ticaret ve sanayi deyince akla Kocaeli gelir ve Kocaeli’nin kalbi de Gebze.
 
GEBZE’NİN KATKISI DEVAM EDECEK
Her yerde Gebze’nin gücünün, potansiyelini hep anlattık. 820 İlçeden en çok insan göçü olan, nüfusu artan bir ilçe. İnsanlar, huzurun, umudun, potansiyelin olduğu yere göçer. Gebze Sadece süper lig değil, Şampiyonlar Liginde olan bir kent. Kariyer yolcuğumdaki katkıları için Gebze’ye teşekkür ediyorum. ASELSAN’da da Savunma sanayinde ki çalışmalar bundan böyle de devam edecektir. Buradaki yeteneklerin ASELSAN’a katkıları büyük önem taşıyor. Gebze savunma sanayine de uyum sağlayacaktır. Gebze’nin de bu zamana kadar şirketimize olan katkılar artarak devam edecektir. ASELSAN artık ordumuzun A’dan Z’ye olan ihtiyaçlarının yüzde 70’ini karşılamaktadır. Son zamanlarda yapılan yatırımlarla ASELSAN çok ciddi, uluslararası bir kurum olmuştur.”dedi.