Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaelide'ydi

Ak Parti Kocaeli Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi partinin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongre öncesinde Yahya Kaptan Pazar Alanı’nda miting gerçekleştirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara seslendi. Ardından kongreye katılmak üzere Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’na geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaelide'ydi
28 Ocak 2018 - 02:45

Mevcut başkan Emre Kahraman’ın tek aday olarak girdiği ve tekrar gençlik kolları başkanı seçildiği kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AKP Kocaeli milletvekilleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, belediye başkanları, parti yöneticileri ve gençlik kolları üyeleri katılım gösterdi.Kongre öncesinde Yahya Kaptan Mahallesi’nde geniş güvenlik önlemleri alınırken adeta kuş uçurtulmadı. Yahya Kaptan Mahallesi çevresinde güvenlik güçleri adım başı nöbet tutarken vatandaşlar alana ve spor salonuna ulaşmak için 6 adet güvenlik noktasından geçti. Helikopterler ve keskin nişancılarla güvenlik önlemleri üst seviyede tutuldu.

İLK KONUŞMA EMRE KAHRAMAN'DAN

Kongrenin açılış konuşmasını İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman gerçekleştirildi. Kahraman yaptığı konuşmada, “Bugün burada Cumhurbaşkanımızın da arzuladığı beklediği hasretini çektiği gençliği görüyorsunuz. AK Gençlik Türkiye’de ve Dünya’da gençsel dönüşüm hareketidir. Liderimizin dediği gibi siz siz olun gençliğinizi öldürmeyin” ifadelerini kullandı. Ardından tek tek ilçe isimlerini sayarak ilçe gençlik kollarına selam gönderdi. Kocaeli Gençlik Kolları olarak görevimize 3 yıldır devam ediyoruz. Bizler 7 Haziran’da 1 Kasım’da 15 Temmuz’da üzerimize verilen bütün görevleri elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu zorlu yolda bizleri yalnız bırakmayan baştan genel merkez gençlik kolları başkanımız Melih Ecertaş’a il başkanımız Şemsettin Ceyhan’a yöneticilerimize yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerin kullandı.

CEYHAN; GENÇLERİMİZ KONUŞACAK

Ardından kürsüye AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan geldi. Ceyhan yaptığı konuşmada, “Bu salonda olan bugün ki şölenimize gelerek bizleri onurlandıran tüm hazirunu muhabbetle selamlıyorum. Buradan çok konuşulacak şeyler var. Ama bugün biz konuşmayacağız. Tribünlerde gençlerimiz konuşacak. İnanıyorum ki liderimize Kocaeli gençliğinin enerjisini Türkiye göstereceksiniz. Bu kürsüden il başkanı olarak konuşuyorum ama 2001 yılında kurucu gençlik kolları başkanı olarak sizlerle gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

IŞIK; KONGREMİZ HAYIRŞI OLSUN

Ardından kürsüye gelen Başbakan Yardımcı Fikri Işık, “Bu salonu hınca hınç dolduran Türkiye’nin en ateşli en heyecanlı gençliği kongremiz hayırlı olsun. Kocaeli Cumhurbaşkanımıza partimizin kurulduğu günden bu yana daima sahip çıktı. Hep sahip çıktı. İnşallah bundan sonrada sahip çıkmaya devam edecek. Biz Cumhurbaşkanımız ile birlikte bu yolu yürüdükçe Kudüs’te, Fırat Kalkanı’nda ve şimdi Afrin’de gördüğümüz gibi bütün mazlumların sesi olmaya, dili olmaya, ağzı olmaya devam edeceğiz. Biz hep Cumhurbaşkanımızın yanında olduk. Ama hiç şüpheniz olmasın ki Cumhurbaşkanımız da Kocaeli’nin yanında oldu” ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN; KOCAELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Son olarak kürsüye gelen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Gençlik Kolları Kongresi’nin hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, “16 Nisan referandumunda %50 oy oranıyla büyük bir destek verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kocaeli gençlik yıllarımdan beri girdiğimiz hiçbir mücadele de yalnız bırakmadığı gibi halk oylamamızda da Türkiye üzeri ortalamanın üzerinde bir oy oranıyla yanımızda olduğunu göstermiştir” dedi. Konuşmalarına devam eden Erdoğan, “Şimdi 2019’da ön yerel seçimler, ardından milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için Kocaeli’den bugüne kadar gelen oylardan daha fazlasını istiyoruz. 2019 çok önemli. 2019 virajını sağlam alamazsak geleceği görmekte sorun yaşarız” şeklinde konuştu.

MEHMETİM AFRİN'E YÜRÜYOR

Konuşmalarına devam eden Erdoğan, “2013-2015 yılları arasında farklı yollardan başaramadıklarını 15 Temmuz’da ellerinde silahlarla başarmak istedileri. Ama 15 Temmuz’da bu millet FETÖ’cülere sokakları heryeri dar ettiler. Millet 15 Temmuz’da olduğu Afrine yürüyor. Bu sabah itibariyle 394 terörist etkisiz hale getirildi. ÖSO ile birlikte 20 şehidimiz var. Rabbimiz ne buyuruyor Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Onlar diridiler ama bilemezsiniz diye buyuruyor. İşte bu müjdeye kavuşurcasına benim Mehmetçiğim Afrin’e yürüyor. Bu mücadele kararlı bir mücadele. PKK’sı, YPG’si PYD’si hepsi yaptıklarının bedelini ödeyecek” dedi.

İŞTE EMRE KAHRAMAN’IN YÖNETİMİ

Emre Kahraman, Baki Özdemir, Abdulhay Uhruc Bedirhan Kıyga, Abdullah Erdem, Abdullah Osman Ural, Abdurrahman Fuat Yücel, Ahmet Salim Kılıç, Ahmet Yazıcı, Ali İmran Yenidoğan, Aykut Keskin, Ayşen Yılmaz, Bahar Aykal, Burak Altuntaş, Bülent Bilgiç, Çağatay Çağlayan, Doğan Önal, Dürdane Merve Yılmaz, Ebru Gehya, Elif Özkan, Emre Ulusoy, Enes Ahmet Duzcan, Erdi Bostancı, Fatih Kavak, Fatih Yalçınkaya, Halil İbrahim Arslan, Hasan Yakut, Hatice Parlak, Hilal Duran, İbrahim Hakkı Temur, Kerim Metin, Mehmet Ceran, Melike Çağman, Merve Ongun, Merve Sözer, Müzeyyen Filiz, Okan Karataş, Onur Gündoğdu, Ozan Denli, Semih Şen, Semih Tayyip Gülcan, Semih Yılmaz, Serdar Arıcan, Serra Demirtaş, Şevval Emine Özarslan, Şeydanur Alptekin, Tarık Ataş, Veysel Bayram, Yasin Pilavcı, Yuşa Erten, Zeynep Tahtacı.

BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ

Emre Kahraman, Aykut Çağlayan, Ayhan Yılmaz, Doğan Orak, Cengizhan Ramazanoğlu, Emre Aydın, Emre Sarıca, İbrahim Güler, Melih Özkaraaslan, Murat Uzuner, Onur Gökakın, Ömer Bayrakdar, Tanju Yılmaz, Murat Ölmez, Baki Özdemir, Abdurrahman Fuat Yücel, Serdar Arıcan, Semih Yılmaz, Halil İbrahim Arslan, Abdullah Osman Ural, Enes Ahmet Duzcan, Abdulhay Uhruc Bedirhan Kıyga, Ali İmran Yenidoğan, Bünyamin Kaplan, Ebru Gehya, Şevval Emine Özarslan, Hilal Ömür.