Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Fotoğrafçılar birlik oldu

Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası'nda bulunan fotoğrafçılar ortak dertlerini dile getirmek için Gebze Fotoğrafçılar Birliğini kurdu. Birlik, ilerleyen zamanda dernek olarak faaliyetlerine devam etme kararı aldı.

Fotoğrafçılar birlik oldu
19 Mart 2013 - 09:42
 Haziran ayında değişecek kimlik kartlarında, kullanılacak fotoğrafların devlet eliyle ya da nüfus dairelerine kurulacak fotoğraf kabinlerinde çekilecek olması fotoğrafçıları birleştirdi.Fotoğrafçıların mağdur edilmemesi konusunda Devlet büyüklerine seslenen fotoğrafçılar, devlet eliyle mesleğimize darbe vurulmak istenmesinin, bu mesleğe gönül vermiş bu bölgedeki altmışa yakın fotoğrafçının evine ekmek götüremeyecek hale gelme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını ifade ettiler. 
Birliğin Basın Sözcüsü Selçuk Bağış yaptığı basın açıklamasında “10 yıldır aynı fiyatlara fotoğraf çekiyoruz ve bugüne kadar bir kuruş zam yapmadık. Bundan sonra her kim, hangi fotoğrafçıya giderse gitsin fiyatımız aynı olacak. Hiçbir fotoğrafçı kafasına göre fotoğraf fiyatlarıyla oynayamayacak.” dedi. Her geçen gün hayat şartlarının zorlaştığını ifade eden Bağış, 10 sene önce 3 tane vesikalık çektiğimiz zaman 1 adet çeyrek altın alıyorduk. Şimdi ise 1 adet çeyrek altın alabilmemiz için 15 adet fotoğraf çekmemiz gerekiyor"dedi. Dernek olarak faaliyetlerine devam etmek istediklerinin altını çizen Selçuk Bağış, “Korsan fotoğrafçıların ve eline her makine alanın, bizim işimize engel olanların karşısında yetkili mercilerle ortak hareket ederek gerekli yaptırımlarda bulunacağız” dedi.