Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bu sahiller, Darıcalılara yasak!

Darıca ve Bayramoğlu sahillerinin özel, kamu ve şirketlerin işgali altında olması vatandaşları rahatsız ediyor. Her ne kadar Bayramoğlu Plajı halkın kullanımına açılsa da 40 kilometre sahil bandı olan bölgemizin büyük bir kısmı özel, kamu ve şirketlerin işgali altında. Ayrıca özel tesislerin birinde bulunan tarihi kaleyi görmek isteyen vatandaşlar, buraya alınmıyor.

Bu sahiller, Darıcalılara yasak!
28 Aralık 2016 - 09:32
Zamanında bu yerleri alan ve sahilleri halka kapatan şirketler ve şahıslar nedeniyle vatandaşlar sahillerden istediği gibi yararlanamıyor. Gazetemiz sahillerde geniş çaplı bir araştırma yaparken, vatandaşlar Anayasaya da aykırı olan bu durumun çözülmesini istiyor.  En küçük bir kaçak yapıya ceza kesen yetkililerden vatandaşlar, sahillerde de çalışma yapılmasını bekliyor. Özellikle bankaların kapattığı sahil bantlarının halka açılmasını isteyen vatandaşlar bu konuda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın sahil işgaline karşı devreye girmesini istiyor. 
 
TARİHİ KALEYİ KİMSE GÖREMİYOR 
Banka çalışanları dışında kimsenin içeriye alınmadığı dinlenme tesislerinin birisinin içerisinde bulunan Bizans kalesi (Filokrini) vatandaşlardan sır gibi saklanıyor. Tarihi kaleyi görmek için içeriye girmek isteyen vatandaşlar güvenlik engeli ile karşılaşıyor.  Böylesine tarihi bir mekânın halka açık olmaması tepki toplarken, Kocaeli Valiliği’nin bu konu ile yakından ilgilenmesi isteniyor.