Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gömü bulduğunu söyleyen dolandırıcı sahte altınlarla ele geçirildi

Gömü bulduğunu iddia eden A.G., yanında getirdiği yüz adet sahte altın sikkeyle E.Ş. isimli vatandaşı dolandırmak istedi. Darıca'daki buluşma yerinde hazır bekleyen polis, A.G.'yi sahte altınlarla birlikte ele geçirdi.

Gömü bulduğunu söyleyen dolandırıcı sahte altınlarla ele geçirildi
11 Haziran 2019 - 12:59

Kendisini sık sık tanımadığı bir cep telefonu numarasından arayan ve adının Mehmet olduğunu söyleyen bir şahsın İzmir'de bir değirmenin temelini kazarken gömü bulduğunu ve elinde çok sayıda altın olduğunu belirterek satmak istediğini söylediğini ifade eden E.Ş., Darıca Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri'ne giderek şikayetçi oldu. Polis, dün gece buluşma yerine giderek  A.G. İsimli dolandırıcıyı göz altına alırken, sahte olduğu öğrenilen yüz altına da el koydu.

E.Ş., isimli vatandaş, polise verdiği ifadesnde tanımadığı bir telefon numarasından sık sık arandığını , ve adının Mehmet olduğunu iddia eden dolandırıcının, kendisine '' Ben Mehmet İzmir ilinde köyde değirmenin temelini kazarken altın buldum,bu altınları sana satabilirim,elimde çok sayıda bu altınlardan var" dediğini söyleyerek şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine harekete geçen polis, görüşme teklifini kabül eden mağdur E.Ş. ile birlikte dün gece 23.00 saatlerinde adı  sonradan öğrenilen A.G. ile Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki ıssız bir yerde buluşma yerine giderek beklemeye başladı.

İkilinin görüşmesi sırasında yanlarına giden polis,  AG.'yi göz altına alırken yapılan üst aramasında yüz adet sahte altını da ele geçirdi. 

Dolandırıcı şüphelisi A.G.'nin sahte altınları İzmir'de İ.G. isimli bir kişiden aldığını söylediği belirtildi.

Yapılan sorgulamaların ardından A.G. Mahkemeyte sevk edildi.