Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurul Toplantısı Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un Başkanlığında gerçekleştirildi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İL KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
10 Kasım 2017 - 08:36

Toplantıya; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt,  Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç,  İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve ilgili  kurum müdürleri katıldılar.

Kocaeli’de uyuşturucuyla ilgili kurumlarımızın yürüttüğü çalışmaları gözden geçirmek, hangi kurumun  hangi alanda ne tür çalışmalar yapması gerektiği konusunda uyuşturucuyla eylem planında uygun görülen çalışmaları görmek ve onlarla ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere bir arada olduklarını belirten Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “ Değerli katılımcılar İlk öncelikle hoş geldiniz. Özellikle uyuşturucu konusu toplumumuzun en önemli konularının başında geliyor. Uyuşturucuyla mücadele konusunda da Türkiye’de yürütülen çok önemli çalışmalar var. Bunları daha iyi noktaya  taşımak en başta  gençlerimizi tehdit eden uyuşturucuyla daha etkin mücadele etmek adına yapılması gereken çalışmaları değerlendirmek üzere bir araya geldik. Güvenlik birimlerimiz yoğun bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik birimlerimizin yürüttüğü çalışmalarda  çok ciddi artışlar ve yakalanan miktarlar itibarıyla farklılıklar ortaya çıkıyor. Bu konuyla ilgili yapılan çalışmaları gözden geçirerek,  daha iyi bir noktaya taşıma adına Kocaeli Valiliği olarak daha öncesinde gerçekleştirilmiş olan Uyuşturucu Eylem Planımızı revize ettik. Bazı çalışmaları ilave ettik. Bunları burada hep birlikte gözden geçireceğiz. Bu çalışmalarla ilgili önerisi olan arkadaşlarımız varsa  bunları değerlendireceğiz ve kurumlar arası iş birliği ile bu çalışmalarımızı daha iyi bir noktaya taşımak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Arkadaşlarımız daha önceki çalışmaları, bu süreç içerisinde yapılmasında yarar gördüğümüz  hususları bizlerle paylaşacaklar. Bu paylaşım sonrasında da ilgili kurumlarımızın görüşleri önerileri, eleştirileri de varsa onları da alarak,  son şeklini vereceğiz. Güvenlik birimlerimizin çalışmaları,  Cumhuriyet Başsavcılığımızın, Üniversitelerimizin ve birçok kurum ve kuruluşumuzun çalışmalarıyla mücadelemizi  daha iyi bir noktaya  taşımış olacağız.” diyen Sayın Valimiz katılımcılara teşekkür etti.  

 

Uyuşturucu ile ilgili kurum yetkilileri tarafından yapılan sunumların ardından;  uyuşturucu ile mücadelenin etkin bir şekilde yapılmasına yönelik çok yönlü çalışmaların yapılması, madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi amacıyla madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması,  İlimizde Amatem ve Çematem  açılması için yapılan çalışmalar değerlendirildi