Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

99 yaşına basan kaplumbağanın tahmini Galatasaray

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nın en yaşlı sakini olan Dev Aldabra Kaplumbağası Tuki, kendisi için düzenlenen 99. doğum günü partisinde, yarın oynanancak olan Galatasaray- Fenerbahçe maçının galibinin Galatasaray olacağını tahmin etti.

99 yaşına basan kaplumbağanın tahmini Galatasaray
13 Nisan 2019 - 15:49

Yaklaşık olarak 20 yıldan bu yana Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda yaşamını sürdüren ve ortalama ömürlerinin 250 yıl olduğu belirtilen Tuki isimli dev kaplumbağanın 99. yaş gününe girmesi nedeniyle hayvanat bahçesi çalışanları, ziyaretçiler ve basın mensuplarının da katıldığı doğum günü partisi düzenlendi. 

Bugüne kadar dünya Kupası da dahil, 5 önemli maç hakkında tahminde bulunan ve 5 müsabanın da galibini bilen 99. yaşındaki kamlunmağa Tuki, doğum günü partisinden önce de yarın oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe müsabakası için tahminde bulunarak derbynin galibinin Galatasaray olduğunu işaret etti.

Tuki’nin önüne konulan Gakatasaray ve Fenerbahçe renklerindeki futbol toplarından Galatasaray topuna yönlenerek derbynin galibinin Galatasaray olacağını tahmin eden Tuki’ye önceden hazırlanan ve içerisinde en sevdiği Roka, karnabahar ve maydanoz’dan oluşan doğum günü pastası ikram edildi.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdür Yardımcısı Simge Atasoy dünyanın en büyük kaplumbağa türlerinden olan Tuki hakkında yaptığı açıklamada, ‘’ Hayvanat bahçesi olarak bizim yıllardır bir geleneğimiz var tuki, derby öncesi tahminde bulunuyor, Galatasaray- Fenerbehçe olsun, Dünya kupası olsun,bir çok derby öncesi bu tahminleri yaptık, bugün de pazar günü oynanacak Galatasaray- Fenerbahçe maçı öncesi bir tahmin yapmasını istedik, bu da aynı zamanda doğum gününe denk geldi. Tuki, yaptığı tahmin sonucunda Galatasaray’ın yeneceğini söyledi, bazı arkadaşlar mutlu oldu, bazıları bu durumdan mutsuz ama 5 yıldır tutturdu, bu sene de tutturacağına inanıyoruz.’’ dedi

Simge Atasoy, hayvanat bahçesinde nesilleri tükenmek üzere olan 60’a yakın tür bulunduğunu ve Tuki’nin de onlardan biri olduğunu belirtti.