Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karabacak'ta MIPIM'e katılacak

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Yabancı girişimci için pek çok yatırım fırsatı sunan Türkiye'nin, bu yıl Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2015'e damga vuracağına inancım tam" dedi.

 Karabacak'ta MIPIM'e katılacak
26 Şubat 2015 - 09:41
 
 
Dünyanın en büyük Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM-The World's Property Market, bu yıl 26. kez düzenlenecek. Fuar, 10-13 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek. Türkiye, önde gelen gayrimenkul firmalarının yanı sıra markalaşma hedefindeki şehirlerin katılımıyla MIPIM 2015'e damga vurmaya hazırlanıyor.
Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, MIPIM 2015'in önem ve faydasıyla gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi.
Alkaş, MIPIM'i ziyaret eden gayrimenkul yatırımcılarının katılımlarını daha da etkinleştirdiklerini belirterek, gelecekte hem şehirler hem de gayrimenkul firmaları açısından çok daha büyük katılımların olacağını vurguladı.
Şehirlerin şampiyonlar ligi olan MIPIM'e bu yıl Türkiye'den pek çok şehrin ve gayrimenkul sektöründen firmaların katılacağını ifade eden Alkaş, "Katılımcılarımız 93 ülkenin gayrimenkul firmaları, yatırımcıları, iş geliştiricileri ile tanışacak ve buradaki yatırım atmosferinin içinde yer alacaklar. 2025'te bir dünya megapolü olmaya kararlı olan şehirlerimizin gündeminde gelişim ve dönüşüm yer alacak. Şehirlerimiz gelişim ve dönüşüm süreçlerini küresel rekabet koşulları çerçevesinde şekillendirmeli" ifadelerini kullandı.
Bu doğrultuda ortaya çıkan projeleriyle uluslararası arenadaki ticarette sınırları kaldıran MIPIM’e katılımın çok önemli olduğuna dikkati çeken Alkaş, "Yabancı girişimci için pek çok yatırım fırsatı sunan Türkiye'nin bu yıl MIPIM’e damga vuracağına inancım tam. Bu fuarda yer almak bir güç gösterisidir ve kendine güvenen firmalar buraya katılacak" dedi. Türkiye pavilyonunda temsil edilecek bir başka şehir ise son dönemlerdeki yatırım planlarıyla dikkati çeken Balıkesir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde MIPIM 2015'te yerini alacak şehir, lojistik, sanayi, turizm, enerji  alanlarındaki gayrimenkul yatırım fırsatlarını uluslararası yatırımcıya anlatacak. 
MIPIM 2015'te Marmara Belediyeler Birliği çatısı altında da katılımların söz konusu olacağını aktaran Aközer, bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Darıca Belediyesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Bağcılar Belediyesi başkanlarının MIPIM'i ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.