Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de PCR testi yapılmaya başlandı

Vali Aksoy: "Kocaeli'de yapacağımız testlerimizi artık Ankara'ya göndermiyoruz. Bu da bizim daha fazla test yapma imkanımızı ortaya koyacak ve daha hızlı bir şekilde testlerimizin sonuçlarına ulaşma olanağı sağlayacak"

Kocaeli'de PCR testi yapılmaya başlandı
05 Nisan 2020 - 14:53
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Üniversitesi'ni geçen haftadan itibaren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısında kullanılan Polimeraz Zincirleme Tepkimesi (PCR) testini yapmaya başladığını bildirdi. Kocaeli'de, İl Pandemi Kurulunun 2'nci toplantısı Vali Aksoy başkanlığında gerçekleştirildi. Trafik kontrollerine ilişkin de bilgi paylaşan Vali Aksoy, şehir giriş ve çıkışlarının kontrol edilmeye başlandığı 29 Mart'tan itibaren Kocaeli genelinde toplamda 173 bin 392 araç ve 401 bin kişinin kontrol edildiğini, seyahatlerle ilgili Kocaeli genelinde kaymakamlıklara 2 bin 619 talep geldiğini, bunlardan 530'unun uygun görülerek izin haline dönüştürüldüğünü bildirdi.
Kocaeli Üniversitesinin geçen haftadan itibaren PCR testini yapmaya başladığını dile getiren Hüseyin Aksoy, şunları kaydetti: "Bu çok ciddi bir katkı sağladı. Halk Sağlığı Laboratuvarı da bu konuda hizmet vermeye başladı. Kocaeli'de yapacağımız testlerimizi artık Ankara'ya göndermiyoruz. Bu da bizim daha fazla test yapma imkanımızı ortaya koyacak ve daha hızlı bir şekilde testlerimizin sonuçlarına ulaşma olanağı sağlayacak."