Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Filli Boya ve İŞKUR kadın boyacı yetiştiriyor

“Filli Kadın Ustalar” projesi kapsamında gerçekleşen eğitimler Gebze’de başladı.

Filli Boya ve İŞKUR kadın boyacı yetiştiriyor
26 Ekim 2016 - 12:05
24– 28 Ekim tarihlerindeki eğitimde kadın usta adayları A’dan Z’ye boya yapmanın inceliklerini öğreniyor. Ülkemiz değerlerine ve gelişimine olan yüksek duyarlılığını sosyal sorumluluk projeleriyle yansıtan ve bu alandaki çalışmalarıyla farkındalık yaratan Filli Boya, “Filli Kadın Ustalar” projesiyle öncü rol üstlenecek bir çalışmaya daha imza attı.  Filli Kadın Ustalar projesiyle bu yıl 300’e yakın kadın ustaya eğitim verilmesi planlanıyor.
 
Eğitimde A’dan Z’ye boya uygulamasının incelikleri anlatılıyor
Kocaeli’ndeki eğitim merkezindeki eğitimlerde kadın boya ustası adayları, uzmanlar tarafından iş sağlığı ve güvenliği, boya özellikleri, boyama teknikleri ve malzeme eğitimi başlıkları altında teknik ve uygulamalı eğitime tabi tutularak a’dan z’ye boya uygulamasının inceliklerini öğreniyor.  Eğitimleri tamamlayan kadın ustalar, İnşaat Boyacılığı Mesleki Yeterlilik Sınavı’nda başarılı olmaları halinde alacakları Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yaşam alanlarını renklendirmek üzere yeni mesleklerine başlayabilecek.
 
BAŞVURULAR İŞKUR’A
Filli Kadın Ustalar projesi kapsamında ilk olarak belirlenen pilot illerde (Antalya, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Denizli, İstanbul, İzmir, Konya, Şanlıurfa, Samsun, Trabzon, Tekirdağ ve Van)  gerçekleştirilen eğitimler projeye birçok yeni ilin dâhil edilmesiyle genişletildi.
Bu kapsamda yakın dönemde Aydın, Edirne, Eskişehir, Giresun, İstanbul, Kayseri ve Mersin illerinde yeni eğitimler gerçekleştirilecek. İkinci etap kapsamında ise Adana, Balıkesir, Erzincan, Erzurum, İzmir, Konya, Manisa ve Kütahya illeri eğitimleri ise tamamlandı. Projeye dâhil olmak isteyen kadın usta adayları, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezleri; Filli Boya Bölge Temsilcilikleri ya da Filli Boya Çağrı Merkezi (444 1 222) ile iletişime geçebiliyor.