Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İYİ Parti, Muzaffer Bıyık'ı mahkemeye veriyor

Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili sosyal medyada yapmış olduğu paylaşıma İYİ Parti Darıca İlçe Teşkilatından yanıt geldi. İlçe Başkanı Ekrem Korkmaz düzenlediği basın toplantısında paylaşımın hakaret uyardığı için adli süreç başlatıldığını söyledi. Korkmaz paylaşımın da ayrıca kadın kimliğini gözardı edilerek cinsiyet ayrımcılığının yapıldığını ileri sürdü.

İYİ Parti, Muzaffer Bıyık'ı mahkemeye veriyor
19 Nisan 2018 - 09:21
İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Ekrem Korkmaz Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili sosyla medyada yapmış olduğu paylaşımla ilgili ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi. İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve partililerin katıldığı basın toplantısında konuşann Başkan Ekrem Korkmaz Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ın paylaşımının kadınların emeği ile iktidara gelmiş partinin ilçe başkanının hakarete varan talihsiz bir açıklama olduğunu belirtti.
Korkmaz;’’Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, kadının toplumun temel taşı olduğunu unutarak partimizin genel başkanının kadın kimliğini gözardı ederek, hakarete varan paylaşımı ile insanları kutuplaştırarak cinsiyet ayrımcılığı yapmaktadır ancak herkes kendine yakışanı yapar. 
Bu da gösteriyor ki İlçe başkanı değil partisini kendisini yönetmekten acizdir. Hakarete varan paylaşım kendi tabanına da saygısızlıktır. İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, artık bu terbiye sınırlarını aşan paylaşım ile anılacaktır.’’ Dedi. Korkmaz ayrıca, çok sayıda Ak Partilinin kendilerini arayarak üzüntülerini dile getirdiklerinin de altoını çizdi. 
İlçe Başkanı Ekrem Korkmaz, konu hakkında parti genel merkez ile temasa geçtiklerini avukatların Muzaffer Bıyık hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını vurgulayarak yasal takip başlatıldığını da ifade ederek;’’ İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, sosyal medyadaki paylaşımının siyasi hayatını bitiren bir davranış olduğunu görecek.’’ şeklinde konuştu.
 
SEÇİME HAZIRIZ
Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Ekrem Korkmaz, erken seçim açıklamalarının ve partisinin seçime katılıp katılamayacağı yönünde bir soruya;’’ seçime katılamama gibi bir durum söz konusu değil. Partimiz erken seçime hazırdır biz de ilçe teşkilatı olarak hazırız.
Önümüzde hiçbir hukuki engel yok. Kısa bir önce kurulmamıza rağmen 1200 üyeye ulaşarak hiçbir partinin çalışmadığı kadar çalışıyoruz. Korku duvarlarını aşarak zafere ulaşacağız. Bizim ittifaka falan ihtiyacımız yok biz zaten barajı çok rahat aşıyoruz.’’ Şeklinde cevap verdi.