Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da okul servislerine polis denetimi

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, servis araçları Darıca trafiğinde yerini aldı.Darıca’da trafik polisleri servis araçlarına yönelik uygulama yaptı.

Darıca'da okul servislerine polis denetimi
19 Eylül 2017 - 13:09
Çok sayıda servis aracının ve öğrenci veli araçlarının aynı anlarda trafiğe çıkması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı. Öte yandan, Darıca’da trafik polisleri servis araçlarına yönelik uygulama yaptı. Servis araçlarını durdurarak evrak kontrolü yapan ekipler araçlarda aramalar gerçekleştirildi.
Yeni eğitim-öğretim döneminin ilk gününde, Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin organize ettiği ve aralarında Asayiş ve Trafik polislerinin bulunduğu ekipler, okullarda uygulama yaparak ve servis araçlarını denetleyerek geniş güvenlik önlemleri aldı.
Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü okulların açıldığı ilk gün Çocukların Korunmasına ve servis araçlarına yönelik Darıca’nın önemli kavşaklarında, ayrıca okul önlerinde denetim uygulaması gerçekleştirdi.
Yapılan uygulamada okul önlerinde bekleyen çocukların ve yabancı şahısların genel bilgi taramaları (GBT) sorgulamaları yapıldı, okula girenler tek tek arandı. Uygulama kapsamında okul önlerinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Asayiş ve Trafik polislerinin de destek verdiği uygulamada polisler okul etrafından geçen araçları durdurarak arama yaptı. Uygulamalardan memnun kalan veliler ise okullarda her gün polis bulundurulmasını istediler