Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Törk: Bıyık, siyasi yalakalık yapıyor!

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’a, “Mevkidaşım AK Parti ilçe başkanının genel başkanımıza dil uzatmaya gücü yetmez. Haddine değildir. 2019 seçimlerinde belediye başkan adayı olmak için siyasi yalakalık yapmasın” dedi

Törk: Bıyık, siyasi yalakalık yapıyor!
05 Şubat 2016 - 08:54
AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve beraberindeki 53 kişi önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanına ‘Diktatör bozuntusu’ sözlerine ilişkin dava açmıştı. Bıyık, dava dilekçelerini vermeden önce bir basın açıklaması da yapmıştı. Muzaffer Bıyık’ın açıklamasına cevap CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk’ten geldi. CHP Darıca ilçe binasında gerçekleşen basın toplantısı düzenleyen Yakup Törk, konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu. Toplantıya CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk’ün yanı sıra ilçe kadın kolları başkanı Nurcan Çağlar, ilçe gençlik kolları başkanı Aydın Işık, CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya ile ilçe yöneticileri, CHP Darıca belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
 
VERECEĞİ HİÇBİR DERS YOKTUR
Toplantıda konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, şunları söyledi: “AK Parti ilçe başkanı ve ekibi 2 gün önce herkes ayağını denk alsın diyerek tehdit kokan açıklamalar yapmıştır. Bu açıklamalar kendilerini ülkenin tek sahibiymiş gibi görmeye başladıklarının ispatıdır. AK Parti ilçe başkanı cumhurbaşkanına yaranma için güzel şehrimiz Rize’nin plaka numarasını bile siyasete alet emiş. 53 kişi ile sözde suç duyurusunda bulunmuştur. Kraldan çok kralcı olan, halktan kopmuş tek adam özlemiyle yanıp tutuşanların, partimizin dürüst, namuslu, vatansever lideri genel başkanımıza ve CHP’lilere vereceği hiçbir ders yoktur.
 
BIYIK, SİYASİ YALAKALIK YAPIYOR
2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık’ın adaylık için çabaladığını herkes biliyor. Kendisi sırf aday olabile uğruna böylesi ucuz siyaset peşinde. Bıyık, resmen siyasi yalakalık yapıyor. Bunun başka bir açıklaması yok.
 
YAKINLARINA İŞ VE RANT SAĞLIYORLAR
Ülkemizin cumhurbaşkanı sadece kendisine oy verenlerin cumhurbaşkanı konumundadır. Anayasal sorumluluklarını yerine getirmeyip, yapmış olduğu yemini sadık kalmadıkça da ülkenin yarsının ve bizlerin cumhurbaşkanı olamayacaktır. Kendilerinin nezakete dayalı siyaset yaptıklarını söyleyenler ve bizleri siyasi nezakete davet edenlerin 3 ay önce göreve gelmiş ilçe yönetimimize herhangi bir tebrik telefonu dahi açmamasını nasıl bir siyasi nezaketle açıklayacaklarını merak etmekteyiz. Yakınlarınıza iş ve rant sağlamakla uğraşacağınıza, Darıca’da yaşayan yoksul halkımızın ve misafirimiz olan Suriyeli kardeşlerimizin temel gıda ve giyeceklerini temin edin.
 
DİL UZATMAYA GÜCÜ YETMEZ
Cami önlerinde ve cadde başlarında dilenen çocukların dilenmelerine son verecek işler yapın. Sizi gücünüz sizler gibi düşünmeyen gazetecileri içeri atmaya yeter. Sizin gücünüz kişisel haklar ve özgürlüğü içerisinde bildiri yayınlayan üniversite hocalarına yeter. Mevkidaşım AK Parti ilçe başkanının genel başkanımıza dil uzatmaya gücü yetmez. Haddine değildir. Siz kraldan çok kralcılık yapacağınıza, bir dahaki dönem belediye başkan adaylığınızı garantilemek için böyle aciz durumlara düşeceğinize, 12 ilçe içinde 2015 yılında en az yatırım alan Darıca halkına vermelisiniz.
 
BECERİKSİZLİĞİNİ NASIL AÇIKLAYACAKSINIZ?
Dilovası, Karamürsel gibi küçük ilçelerden bile daha az yatırım alan, ilimizin 3. en yoğun nüfusa sahip olan Darıca’mıza bu yapılan haksızlık reva mıdır? Devam eden projelerde 62 proje ile Gebze başı çekerken 5 proje ile Darıca’mız son sırada olması beceriksizliğini nasıl açıklayacaksınız merak ediyorum ve bu konuda bir açıklama bekliyorum. Diyarbakır’da, Cizre’de, Sur’da çocuk, genç yaşlı demeden yaşanan ölümlere, her gün gelen şehit cenazelerine tepki veremeyenlerin, içlerindeki yolsuzluk yapanları ve rantçıları kollayanları, bize yapacağı hiçbir tehdide boyun eğmez cevabını misliyle veririz. 
Genel başkanımız diktatör bozuntusu diyerek hakaret etmemiş bir tespitte bulunmuştur. Cumhurbaşkanına anayasal sorumluluklarını tekrar hatırlatmıştır. AK Parti ilçe başkanını iktidar partisinin ilçe başkanı olarak Darıca ilçesinin çok ciddi olan ve her geçen gün artan sorunlarını çözmeye ve gerçek görevini yapmaya davet ediyorum.” dedi.