Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İşte Kocaeli'de koronayı yenen kişi sayısı!

Koronavirüs nedeniyle ölümler artarken, iyileşen hasta sayısı da sevindiriyor. Kocaeli’de dün itibariyle yaşamını yitiren vatandaşların sayısı 14 olurken, iyileşen ve hastanelerden taburcu edilen hasta sayısı ise 183’e yükseldi.

İşte Kocaeli'de koronayı yenen kişi sayısı!
05 Nisan 2020 - 14:52
 Koronavirüs nedeniyle her geçen gün artan vaka sayısı ve ölüm sayılarına karşı iyileşen ve taburcu olan hastaların da sayısı yükselmeye başladı. Türkiye genelinde 20 bin 921 kişi hastanelerde tedavi altına alınırken, bu rakamın 500’ü; yaşamını yitiren 425 hastadan 14’ü de Kocaeli’den. Bu rakamlar moralleri bozarken, iyileşen hasta sayı da umut veriyor. Ülke genelinde iyileşen 484 hastanın 183’ü Kocaeli’den. 
 
3 HASTANEDE TEDAVİ 
Koronavirüs nedeniyle Kocaeli İl Pandemi Kurulu tarafından sıkı önlemler alınırken, hastalığın yayılmaması, tedavi altında olanların iyileşmesi için sağlık çalışanları büyük bir emek veriyor. Şu anda resmi rakamlara göre SEKA Devlet, Derince Eğitim Araştırma ve Darıca Farabi Devlet hastanelerinde 500 hasta tedavi altına alındı. Bugüne kadar 14 hastanın ise yaşamını yitirdiği Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı.  İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde tüm hastanelerde gece gündüz çalışan sağlık emekçilerinin moralini düzelten gelişmeler de yaşanıyor. Resmi rakamlara göre Türkiye genelinde 484 hastanın iyileştiği ve taburcu edildiği açıklandı. Bu rakamın 183’ünün Kocaeli’de olması büyük umut kaynağı. İyileşen hastalar sağlık çalışanlarının motivasyonunu artırırken, vatandaşlar açısından da umut oluyor. İyileşme sayısı yükselmesine rağmen uzmanlar evinde kalan insanların önlemleri sıkı tutmaya devam etmesini istedi.
Kaynak:Özgür Kocaeli