Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Beyaz Kalpler, Gebze bölgesine de kurulacak!

KBB’nin sosyal riski yüksek bireyleri suça yönelmesini önlemek, meslek kazandırmak amaçlı 2014’te kurduğu Beyaz Kalpler, Marka desteği ile bir yıl içinde Gebze’nin Beylikbağı Mahallesi’nde de kurulacak

Beyaz Kalpler, Gebze bölgesine de kurulacak!
27 Şubat 2020 - 11:07
Kocaeli’ de ikamet eden korunmaya muhtaç, sokakta çalışan, sosyal risk grubunda bulunan çocukların toplumdan soyutlanmadan yaşamalarını sağlamak, olası şekilde suça karışmalarının önüne geçmek, meslek kazandırmak amaçlarını güden Beyaz Kalpler; İzmit’in ardından Gebze’de de faaliyet gösterecek. Marka desteğiyle hayat bulacak projeye dair imzalar KBB’nin Gebze’deki biriminde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve MARKA Genel Sekreteri Doktor Mustafa Çöpoğlu tarafından imzalandı. İmza töreninde Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve KBB Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu da yer aldı. 


3 MİLYON TL’Sİ MARKA’DAN
5 milyon 950 bin TL tutarındaki projede bu tutarın 3 milyon TL’si MARKA tarafından sağlanacak. Gebze’nin Beylikbağı Mahallesi’nde, Yeni Bağdat Caddesi üzerindeki itfaiye müdürlüğünün arkasındaki arazide, 2 bin 200 metrekare alanda Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantosyan Merkezi, aynı arazide 1 bin 100 metrekare alanda barınma merkezi inşa edilecek. İnşaatı ihale aşamasında olan proje, bir sene içinde tamamlanarak hizmete kazandırılacak.


BAKANLIK VE OKULLAR İŞBİRLİĞİYLE 

KBB Başkanı Tahir Büyükakın projenin imza töreninde yaptığı konuşmada suça maruz kalma riski olan çocukları hayata kazandırmak için 2014’te İzmit’te kurulan merkezin ihtiyaç üzerine Gebze’de de hizmet vereceğini söyledi. Söz konusu çocukların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve okul müdürlükleri ile tespit edildiğini kaydeden Büyükakın, ailenin dağılması dâhil türlü gerekçelerle özellikle eğitimini devam ettiremeyen çocuklara yönleneceğini kaydetti.  


SOSYAL DEVLET AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ 
Büyükakın merkezde çocukların meslek edinmekle birlikte sosyal hayata dâhili için de çalışmalar yürütüldüğünü belirtip projeye desteğinden ötürü MARKA’ya teşekkür etti. 2014 yılında İzmit’te kurulan merkezin bugüne kadar 457 çocuğa hizmet verdiğini kaydeden Büyükakın, “457 çok fazla değil ama 457 çocuğun olası şekilde suça karışmasının önüne geçildiği anlamına geliyor. Suç işleme riski olanların rehabilite edilmesi, sosyal devlet açısından çok önemli” dedi. Proje kapsamında barınma evinin de ayrı bir bina olarak bölgeye kazandırılacağını belirten Büyükakın, “İnancımız gereği sokakta bir insanımızı daha kaybetmek, insanlığı kaybetmektir” dedi.

DÖRT PROJEDEN BİRİ 
MARKA
Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, MARKA’nın sosyal projelere de destek verdiğini kaydedip, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin projesi kabul ettiğimiz dört sosyal projeden biri ama aynı zamanda Türkiye genelinde en yüksek desteği alan projelerden biri oldu” dedi. Çöpoğlu bu sene içinde nisan, mayıs aylarında yeni bir çağrılarının olacağını kaydedip yeni proje başvurularını beklediklerini söyledi.


ÇOK DAHA İYİ ANLAŞILACAK
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de Gebze Bölgesi’ne hitap edecek projeye büyük ihtiyaç olduğunu kaydedip ne anlama geldiğinin önümüzdeki süreçte çok daha iyi anlaşılacağını dile getirdi. Konuşmaların ardından projenin protokolü Büyükakın ve Çöpoğlu tarafından imzalandı. Ardından Başkan Büyükakın, Gebzeli gazeteciler ile Gebze’de yaşanan sorunlar ve projelere dair sohbet etti. Toplantıda KBB Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan ile KBB bürokratları da yer aldı