Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Millet, ağzına sı..na mı oy verdi ?

Erol Polat'ın yazısı

Millet, ağzına sı..na mı oy verdi ?
15 Haziran 2015 - 11:38

Ak Parti kurmayları, seçimlerin ardından tek başına iktidar olamadıklarının hesaplarını yaparken bunun nedenlerinin bir kısmını beklide kendilerince çözmüşlerdir.

Ak Partililer, kayıplardan dolayı ‘’Genel’’ anlamda nerede hata yaptıklarını sorgularlarken, aynı soruların cevaplarını ‘’Yerel’’ de aramadılar ne yazık ki !..

Seçimin ardından halâ nerede hata yaptıklarını irdeleyen parti kurmayları, yerelde sadece teşkilatlar seviyesinde muhasebelerini yaparlarken bu arayışlara belediyeleri dahil etmediler ne yazık ki!..

Elbette ki, belediyelerin hizmet anlamında sorgulanması gerektiğinden bahsetmiyorum… Hizmet, bir yıl önce veya 1 yıl sonra eninde sonunda yapılacaktır, esas sorun, başkanların dışında yer alan seçilmişlerin halkın içinde olmayışı ve bununla birlikte bu halka tepeden baktığıdır.

Darıca Belediyesi’nde de bu durum üç aşağı, beş yukarı maalesef böyle…

Belediye Başkanı Şükrü Karabacak olmaksızın, tek başına hareket edemeyen, sinerji yaratamayan ve aktif rol üstlenemeyen bir çok Ak Partili Meclis üyesi, halktan uzak kalarak onların kendilerine yaklaşmalarına, sorunlarını anlatmalarına müsaade etmediler!...  Sadece Meclis toplantılarında boy gösteren ve görevini sadece el kaldırıp indirmek olarak gören bazı Ak Partili meclis üyeleri bununla da yetinmeyip, bu halka nispet yaparcasına son model arabalarla bu kentin caddelerinde cirit attılar. Bir takım sonradan görmeler ise, çıktıkları yurt içi ve yurt dışı gezilerini, lüks restaurantlarda yedikleri yemekleri dahi fotoğraflayarak sosyal medyada paylaştılar, alay edercesine…

Bu halka tepeden baktılar, kibir ve şımarıklıklarına gem varamayarak  iyice zıvanadan çıktılar..

Tayyip Erdoğan’ın gücünden kendilerine bir üst kimlik yaratma gayesinde olan bu meclis üyelerinin asıl amacı, bu halka hizmet yapmak değil, kendi kimliklerini yaratarak, egolarını tatmin etmek oldu!...

Bu egoyla yola çıkanlar, büyük gücün farkına varıp o gücü iyice hissettiklerinde diğerlerini hakir görerek ceplerinde sürekli dev aynalarını taşımaktan geri kalmadılar…

Geçtiğimiz aylarda bunun en güzel örneğini Ak Partili Darıca Belediyesi  Meclis Üyesi olan Cafer Teyyar Demirdaş denilen zat-ı  muhterem(!)’de yaşadık. Bu arkadaş, CHP İlçe Örgüt Başkanı ve Meclis Üyesi Şinasi Serdar’ın muhalif görüşlerine tahammülü olmadığını söyleyerek, Başkan Karabacak’a hitaben üstelik halkın meclisinde, temsil ettiği halk adına isyanını da ortaya koyarak ‘’ Başkanım bu adamı daha fazla konuşturmayın, her  toplantıda söz alarak bizlerin sinirlerini bozmasına daha fazla izin vermeyin!’’ diyordu kin ve nefretle !..

Bir başka Ak Partili Meclis Üyesi olan Ahmet Hakan Hocaoğlu ise seçimlerin ardından yenilmesi ve yutulması neredeyse imkansız olanı yaparak, partilerine oy vermeyenlere hakaret dolu laflar ediyordu!..

Kaybetmenin nedenlerini  kendinde ve kendi gibi olanlarda aramak yerine seçmende arayan Hocaoğlu, kendisine ait facebook sayfasında ar damarını da çatlatarak, ‘’ Kafasına kuş sı….tığında şans topu oynayan bu milletin, ağzına sı..na oy vermesi normaldir’’paylaşımını yapıyor !..

Ülke genelinde tüm gazetelerde ve internet sitelerinde yayınlanan bu paylaşım haberinin üzerinden günler geçmesine rağmen kibirinden olsa gerek, A. Hakan Hocaoğlu bu halktan halâ özür dahi dileme nezaketini dahi göstermedi  ne yazık ki!...

Ak Parti’nin kaybetme nedenlerini, kalem kalem ve alt alta yazdıklarında kendine yer bulacak olan yukarıdaki bu nedenleri kimse göz ardı etmemeli. Bu Hakan Hocaoğlu denen adam bu halka hakaret ettiği gerekçesiyle birileri tarafından mahkemeye dahi verilmeli…

Bu tip adamlar, parti rozetini yakasından çıkartarak girdikleri mecliste, halkın temsilcisi olarak orada yer edinmemeli!... Kibirin, şımarıklığın ve üst kimlik arayışı içerisinde olma güdüsündeki bu ve buna benzer kişiler  var olduğu sürece Ak Partililer de suçu başka yerler de de aramamalı!..