Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Mavi Kapaktan Gönül Köprüsü" Projesi başlıyor

YAS-DER'in “Mavi Kapaktan Gönül Köprüsü” Projesi 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı için de start aldı.

"Mavi Kapaktan Gönül Köprüsü" Projesi başlıyor
18 Eylül 2019 - 12:50
Darıca İlçe Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ile yapılan görüşme sonucunda şekillenen projenin çalışmalarına başlandı.
Bir kaç yıldır ilçemiz genelindeki okullar ile birlikte yürüttülen“Mavi Kapaktan Gönül Köprüsü” projesi kapsamında YAS-DER'de toplanan Mavi Kapaklardan elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi ailelerin Üniversitede okuyan çocukları için burs oluyor.
Bu yıl da talep eden eğitim kurumları için Eğitim Danışmanı Fulya Yalezan Yılmaz,  Mavi Kapak geri dönüşümünün dünyamız ve ülkemiz için önemi, bu geri dönüşümün YAS-DER'e katkısı ve bu katkının ne şekilde değerlendirildiğini anlatan “Eğitim Semineri” verecek.
YAS-DER Başkanı Kudret Sekban yaptığı açıklamada '' Projemize ivme kazandırması için bizlere destek olacak olan okullar arasında belirlenen kıstasları yerine getiren okullara da birer teşvik ödülü vermeyi planlıyoruz. Yılsonunda Eğitim Kurumlarından toplanan kapaklarımız hesaplanarak;
1000 kg üzeri en fazla kapağı toplayan 1 okula 1 adet laptop
800 kg üzeri en fazla kapağı toplayan 1 okula 1 adet barkovizyon ve
500 kg üzeri en fazla kapağı toplayan 1 okula da kırtasiye desteği
şeklinde ödüllendirme yapmak istemekteyiz. Şimdiden projemizde bizlerle birlikte çalışacak okullara ve okullarda bu proje için lider olup çalışacak öğrenci ekiplerine teşekkür ediyor, yarışmada hedef belirleyen okullara başarılar diliyoruz'' dedi.