Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cumartesi Buluşmaları'nın ilki Darıca'da yapıldı

Kocaeli Ak Parti Teşkilatı, ‘’ Yeni Türkiye’de Sivil Toplumla Cumartesi Buluşmaları’’ başlıklı ilk toplantısını Darıca’da gerçekleştirdi.

Cumartesi Buluşmaları'nın ilki Darıca'da yapıldı
08 Ekim 2016 - 18:01

Darıca Teras Cafe’de gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Ak Parti Milletvekili İlyas Şeker, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve yöneticileri ile kanaat önderleri katıldı.

 

Şükrü Karabacak ; Darbe girişiminde tek yumruk olduk

Toplantıda darbe girişimiyle ilgili konuşan Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, siyasi düşüncelerin farklı olmasına rağmen günlerce ve sabahlara kadar meydanları doldurarak Milli İradeye sahip çıkıldığını belirterek herkese teşekkür etti.
Türkiye’de sergilenmek istenen oyunun çok tehlikeli olduğunu FETÖ ve destekçilerinin ülkeyi işgal etme hareketinin ne kadar büyük tehlike taşıdığını bugünlerde çok daha iyi anladıklarını kaydeden Başkan Karabacak, ‘’Farklı siyasi görüşler olabilir, farklı siyasi partilere sempati duyulabilir, bu da gayet doğaldır, ancak söz konusu olan vatan ise  bunların hiç birinin önemi kalmıyor.  Önemli  olan ülkemize gelebilecek tehlikelere karşı tek yumruk olmamızdır. Bunu da Sivas’tan Konya’ya, Hakkari’den Edirne’ye kadar birlik olarak gösterdik.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kocaeli genelinde başlatılan ve ilkinin Darıca’da gerçekleştirildiği ‘’ Yeni Türkiye’de Sivil Toplumla Cumartesi Buluşmaları’’ toplantısına herkesi çağırmak ve burada görmek istediklerini ifade ederek, ‘’ Ancak burada gördüğünüz kadar insanımızı çağırabildik, ama bundan sonraki toplantılarımızda herkesi davet edeceğiz’’ dedi.

 

Şemsettin Ceyhan ; Sizlerle buluşmak bizim sorumluluğumuzdur

Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’da yaptığı konuşmasında, Sivil Toplum Kuruluşlarının öneminin partileri tarafından çok iyi bilindiğini söyleyerek, bu anlamda sürekli olarak kent merkezlerinde vatandaşları ve esnafı ziyaret ederek müzakerelerde bulunduklarını belirtti.
Ak Parti olarak sadece  seçimlere kısa bir süre kala Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etmek düşüncesinde olmadıklarını ve bu nedenle kent merkezlerinde herkesle buluşup görüş alışverişinde bulunarak  sorumluluklarını yerine getirdiklerini  kaydetti.
Ceyhan konuşmasında hain darbe girişiminin ardından ara verdikleri buluşmaları yeniden tertip ettiklerini söyleyerek ilkini de Darıca’da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ak Parti İl  Başkanı Şemsettin Ceyhan, ‘’ Cumartesi buluşmalarını yapmanın asıl gayesi sizleri dinlemekle birlikte bizlerin düşünemediği, aklımıza gelmeyenleri sizlerden dinlemekten geçiyor’’ dedi.

 

Milletvekili İlyas Şeker; 15 Temmuz’da Darıcalılar büyük özveride bulundu

Kocaeli Milletvekli İlyas Şeker ise, Ak Parti’nin başarısının istişarelerden geçtiğini belirterek, ‘’Biz Ankara’da çalışıyoruz ama diğer taraftan sizlerle istişarelerde bulunarak, anketler yaparak durum değerlendirmelerinde bulunuyoruz, bunun seçimle hiçbir alakası yok.’’dedi.
Kamuoyunda bu günlerde sıkça konuşulan seçimlerin 2019 yılında yapılacağını da hatırlatan Milletvekili İlyas Şeker, ‘’Mart 2019’da Belediye Seçimleri, Ağustos 2019’da Cumhurbaşkanlığı, Kasım 2019 ise Milletvekilliği seçimleri yapılacak’’ dedi.
15 Temmuz Darbe girişimi hakkında da konuşan İlyas Şeker, darbe girişiminin milletçe bertaraf edilmesinde Darıcalılar’ın oldukça özveride bulunduğunu hatırlatarak,’’ Özellikle Darıca dikkatimi çekti. Ne zaman gelsem meydanlar tıklım tıklımdı, iğne arsanız yere düşmeyecek tabiri sanki Darıcalılar için söylenmiş, bu  nedenle  Darıcalılar’a sonsuz teşekkür ederim.’’ Şeklinde konuştu.

 

FETÖ Operasyonlarında haksızlığa uğrayanlar serbest kalacak

Toplantıdaki, 25 Temmuz sonrası yapılan operasyonlarda haksız yere açığa alınan veya cezaevine düşen vatandaşların durumu hakkında kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplandıran İlyas Şeker, ‘’FETÖ Terör Örgütü’nü destek vermemiş vatandaşların tespit edilmesi durumunda iş akdi feshedilmiş se işine dönecek, içerdeyse dışarıya çıkarılarak serbest bırakılacak. Bu konuda çok titiz çalışmalar yapılıyor, yanlış ankaşılmakardan dolayı içeriye alınanlar veya açığa alınanlar suçsuzlukları tespit edilince serbest bırakılıyor veya görevlerine dönüyor. Bu konuda belediyelerden başlayan çalışmalar diğer kamu kuruluşlarıyla devam edecek’’dedi.
Toplantı, soru cevapların ardından sona erdi.