Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca, İstanbul'un alternatifi olacak!

29 Mart 2016 tarihli gazetemizin birinci sayfasından duyurduğumuz ‘’ Darıca’ya 43 katlı Gökdelen’’ başlıklı manşet haberimizin ardından önceki gün yazılı bir açıklama yaparak, proje hakkında özel bilgiler veren şirket yetkisi, projenin konsept ve mimari dizaynının Türkiye ve Avrupa’da ödüle doymayan ‘’İki Design Group’’ tarafından gerçekleştirileceğini belirtti.

Darıca, İstanbul'un alternatifi olacak!
07 Nisan 2016 - 09:10

Darıca’da, 43, 39 ve 33 kattan oluşacak gökdelenlerin yanı sıra toplam 3 Yüz 86 Bin 566 metrekarelik alanda uygulanacak proje hakkında firmanın üst düzey yetkilisi,  şu açıklamalara yer verdi,   ‘’ Bayramoğlu Gayrimenkul Geliştirme Projesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırlarında, Darıca İlçesi, Bayramoğlu Mevkiinde toplam 386.566 m2 lik bir arazı üzerinde ‘sağlıklı, sürdürülebilir ve 24 saat yaşayan güvenli bir yerleşim’  alanı kurmak amacı ile geliştirilmektedir. Bu alanın çevresinde gelişmekte olan ticaret, ulaşım, üniversite, sağlık hizmetleri, iş alanları ve turizm potansiyelini destekleyici ve tamamlayıcı nitelikteki tasarım ile bölgesel taleplere cevap veren çok yönlü ve büyük bir proje sunmak amaçlanmıştır. Projenin konsept ve mimari dizaynı, İstanbul ve çevresinde çok önemli projelerde imzası olan İki Design Mimarlık ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir.


 

Projenin uygulanacağı konum, ayrıcalıklı bir yaşam alanı sağlıyor

Proje, İstanbul’a sınır konumu ile Türk Ticaret hayatında önemli bir pay sahibi olan Pendik, Tuzla, Gebze, Çayırova, Dilovası gibi toplam 1,6 milyon nüfus ve 7 büyük organize sanayi bölgesinin de merkezinde ayrıcalıklı bir yaşam alanı sağlamaktadır. Bir taraftan D-100 (E-5) Karayoluna 1 km, TEM Otoyoluna 9 km, Sabiha Gökçen Havalimanına 15 km uzaklıkta olup, ayrıca, bölgenin Avrupa yakası ile de bağlantısını sağlayacak çağdaş bir ulaşım ağı olan Marmaray Raylı Ulaşım Sisteminin başlangıç istasyonuna yakın konumdadır.

Konut, ticaret ve turizm fonksiyonları bir arada

Konut, ticaret ve turizm fonksiyonlarını barındıracak olan Bayramoğlu Karma Kullanım Projesi, donatı ve rekreasyon alanlarıyla zengin bir kent dokusu sunacaktır. Projenin kentsel ve mimari tasarımının temelleri ‘akıllı ve sürdürülebilir büyüme’ prensiplerine dayalı olarak oluşturulmuştur, bu alan için yürünebilir ve yaya merkezli sokakları ile alanda ‘ideali hedefleyen’  bir ‘kentsel tasarım’  çalışması yapılmıştır. Proje alanında kentli-kent ilişkisinin güçlendirilmesi hedefine yönelik olarak toplu taşıma, geniş ulaşım aksları, yaya önceliği ve konut-ticaret-yeşil dengesinin ön planda tutulduğu bir merkez yaratılmış; ticari alanlarda kapalı AVM’ler yerine “sokak alışverişi” desteklenmiştir.



Temalı Park, eğlence ve oyun alanları da var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen yeni marinayla hem turistik hem de görsel bir çekim alanı yaratılacaktır. Marinaya komşu olan proje alanı ve sahil düzenleme alanlarıyla büyük ölçekli bir tasarım müdahalesi ön görülmüştür. 103.798 m² alanda yapılacak olan sahil düzenlemesi çeşitli spor, yeme-içme, sosyal ve kültürel mekanlara ev sahipliği yapacak; hem ailelerin hem de çocukların ilgisini çekecek rekreasyon alanları sunacaktır. Sahil düzenlemesinin yanı sıra karma kullanım projesinin içerisinde ön görülen temalı park alanı ile bölgeye çeşitli eğlence ve oyun alanlarının kazandırılması sağlanacaktır. Projede ayrıca, 240.000 m² yeşil, 30.000 m² su peyzajına yer verilecektir, mavi ve yeşilin uyumu ve bütünlüğü ile proje, halkın ruh ve beden sağlığına katkı sunacaktır. Su peyzajının ve yeşil koridorların entegre ve estetik bir biçimde alanın tamamına dağıtılması ile insan odaklı bir tasarım benimsenmiştir. Bu akslarda 4.000 metrelik koşu ve bisiklet rotaları ile marinaya kadar uzanan araç yolları yer alacaktır.Bu avantajları ile İstanbul ve çevresi için İstanbul’a alternatif bir yaşam alanı yaratılırken, Darıca için bir çekim; bölgesi için de bir ilgi merkezi yaratılmış olacaktır. 


İşte Proje üniteleri

-     4.500 adet değişken büyüklük ve kategorilerde Konut,

-     Sokak Çarşıları, Outlet, Ofis alanlarını barındıran 104.000 m2 Ticaret Alanı

-          85 odalı Otel

-          Aktif Yaşlılar Merkezi

-          Sağlık Tesisleri

-          Eğitim Alanları ve Yurtlar

-          Sosyal Tesisler

-          Park Alanları

-          Sahil Düzenlemesi, Plaj ve Müştemilatı

-          Kapalı ve Açık Otoparklar


Projenin konsept ve mimarisini ‘’İki Design Group’’ yapıyor

Şimdiye kadar aldığı ödüllerle gerek Türkiye, gerek Avrupa’da tanınmış mimarlık şirketleri arasına giren ‘’İki Design Group’’, son olarak dünyanın en prestijli mimarlık ödülü olan European Property Awards’tan 9  ödülle birden dönmüştü. İki Design Group’un  ödül alan projeleri arasında, Vadi İstanbul, Maslak Rezidans Kuleleri’de bulunuyor.