Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'daki tecavüzü protesto ettiler

Darıca’da bir lisede öğrenim gören 16 yaşındaki kız öğrenciye tecavüz edilmesiyle ilgili olarak Eğitim-Sen Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

 Darıca'daki tecavüzü protesto ettiler
26 Şubat 2015 - 09:22
Darıca’da bir lisede öğrenim gören yaşları 16 ile 18 arasında değişen 5 öğrenciden 4’ü, aynı okuldan 16 yaşındaki kız öğrenciye tecavüz etmişlerdi. Yaşanan bu olayla ilgili ve Özgecan Aslan için dün akşam protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yapıldı. Darıca Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Eğitim-Sen Gebze Şubesi üyelerine, CHP Darıca İlçe Başkanı Şinasi Serdar ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. Darıca Çınar’a kadar yürüyüş yapan grup adına burada basın açıklamasını  Eğitim-Sen Gebze Şubesi Kadın Sekreteri Eylem Bahadır yaptı.
 
OLAYSIZ BİR ŞEKİLDE DAĞILDI
Geçtiğimiz ayda 26 kadının öldürüldüğünü ifade eden Eylem Bahadır, “Kadın şiddetinin tüm biçimlerini ortadan kaldırmak için bize düşen sesimizi yükseltmek, uğruna mücadele ederek, evlerimizden işyerlerimizden başlayarak hayatımızın her alanında kadın-erkek eşitliğini sağlamak bu bilinci yaygınlaştırmak gerekir. Kadın haklarının norm kabul edildiği, farklılıkları kabul eden ama siyasi, ekonomik ve toplumsal alanda eşitliği sağlamaya yönelik bir mevzuatın hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi. Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.