Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TEMA Kocaeli, Yaprak ve Toprak Dedelerini andı

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kocaeli Temsilciği, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden onursal kurucuları olan Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit’i Kocaeli’nin birçok noktasında andılar.

TEMA Kocaeli, Yaprak ve Toprak Dedelerini andı
23 Ocak 2024 - 10:35
TEMA KOCAELİ’DEN ANMA PROGRAMI
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kocaeli Temsilciği, yakın zamanda hayatını kaybeden TEMA Vakfı onursal kurucuları Toprak Dede olan Hayrettin Karaca ve Yaprak Dedeleri Nihat Gökyiğit’i düzenlendikleri etkinlikler ile yıldönümlerinde andılar. Ekolojik Yaşam Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliğinde Yaprak ve Toprak Dede’nin 30 yıllık serüveni paylaşılırken, katılım sağlayan gönüllü ve öğrencilere helva ikram edilerek, fidan dağıtıldı. Program ardından Doğa Eğitim Kampüsü Orman Okulu’nda bitki ve eğitim alanları gezildi. Aynı zamanda TEMA Gönüllüleri Karamürsel, Gölcük ve Körfez’de de ayrı anma programları düzenlendiler.

ANMA PROGRAMINA YOĞUN KATILIM
Ekolojik Yaşam Merkezi’nden düzenlenen programa, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol, Tema Vakfı İzmit İlçe Temsilcisi Nuran Taşdemir, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Orman ve Kırsal Kalkınma Bölüm Proje Koordinatörü Ferhat Taze, etkinliğe katılım sağlayan okulların müdürleri, öğrenciler, veliler, öğretmenler, mahalle muhtarları ve çok sayıda gönüllü katılım sağladı.

4 İLÇEDE AYRI PROGRAM
Kocaeli İl Temsilciği tarafından düzenlenen kapsamlı program haricinde Kocaeli’nin her bir yanında olan TEMA gönüllüleri anma programları gerçekleştirdi. TEMA Vakfı Körfez İlçe Sorumluluğu Çınarlıdere Mesire Alanı’nda Yaprak ve Toprak Dede’yi anma yürüyüşü düzenlerken, TEMA Gölcük gönüllüleri ise Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit anısına yapılan koruda gönüller ve çocuklar ile bir araya geldiler. Karamürsel’de ise Masal Dünyam Anaokulu’nda TEMA gönüllüleri bir araya gelerek ‘Minik Temalar’ ile birlikte anma töreni düzenleyerek bilgi verildi.

TOPRAK DOSTLUĞU İLE TANIYORUZ
Anma programında konuşan Nermin Tol ise şunları söyledi: “Toprak Dedemiz Hayrettin Karacayı ve Yaprak Dedemiz olan Nihat Gökyiğit’i aydınlık yüzleri, sıcacık tebessümleri ve üstlendikleri toprak dostluğuyla tanıyoruz. Onlar Türkiye’yi sarmalayan yeşilin peşindeydi, onlar adım adım karış karış yurdumuzu dolaştılar ve milyonlara toprak ananın derdini anlattılar. ‘ Gelin bu topraklara sahip çıkalım’ diyerek gürleyen yeşilin yerini zamanla kavrulmuş sert topraklara bıraktığını anlattılar. Aslında onların davası hepimizin yaşamının savaşı, hayatımızın temeli geleceğimizin teminatı olan topraktı.

TOPRAK DEDE’NİN YOLUNDAYIZ
Yaşamını doğaya adamış Anadolu bilgisi Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit sözleri kulaklarımızda çınlıyor. ‘Her daim paran varsa tüketmeye hakkın yok’ tüketerek değil paylaşarak yaşayacağız. Mekanları cennet olsun. Toprak Dede’nin yolundayız. Biz ne yapabiliriz diye sorgulamayı hiç unutmamalıyız diyorlardı. Çözümün parçası olacağız, doğaya dost üretimi destekleyeceğiz, insanoğlu ile doğa arasındaki barışı sağlayacağız ve hep beraber çalışacağız elimize gelen her imkanı da yaşamak ve yaşatmak için kullanacağız. Bize hayat veren ekosistemi katiyen bozmayacağız.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum