Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

rnrnSberbank Avrupa'da aldığı bankanın adını değiştirdi, gözler Denizbank'ta

Rusya’nın en büyük bankalarından birisi olan Sberbank, geçen Şubat ayında 505 milyon euroya satın aldığı Avusturya bankası Volksbank İnternational AG(VBI), ile bundan sonra yola Sberbank Europe AG ismiyle devam edeceğini açıkladı.

rnrnSberbank Avrupa'da aldığı bankanın adını değiştirdi, gözler Denizbank'ta
08 Kasım 2012 - 10:35

Sberbank tarafından yapılan açıklamada, “ Sberbank Europe AG, 1 Kasım 2012 tarinden itibaren Avusturya ticaret siciline kaydedildi” dendi.

Sberbank Europe, Orta ve Doğu Avrupa’da sekiz ülkede, dokuz evrensel bankadan oluşan bir zinciri işletecek. Banka tarafından yapılan açıklamada, Sberbank’ın Avusturya’da bir bankacılık lisansı için başvuruda bulunduğunun da altı çizildi.

SIRA DENİZBANK’A MI GELDİ

Hatırlanacağı üzere eylül ayı sonunda, İstanbul’da gerçekleşen imza töreni ile Denizbank’ın yüzde 99,85’ini Dexia’dan satın alma işlemini tamamlayan Sberbank CEO’su Herman Gref, DenizBank isminin değişip değişmeyeceği sorusuna da, “DenizBank’ın isminin değişimi kararı şimdilik gündemimizde yok. Ancak Sberbank ismine mutlaka atıfta bulunulacak” diye cevaplamıştı.

Sberbank, DenizBank’ın %99,85 hissesi için Dexia’ya 6 milyar 469 milyon lira ödeyip, yılsonuna kadarda 433 milyon euroyu aşmayacak ilave ödeme yapacak.

 



Kaynak: http://ekonomi.milliyet.com.tr/sberbank-avrupa-da-aldigi-bankanin-adini-degistirdi-gozler-denizbank-ta/ekonomi/ekonomidetay/08.11.2012/1623833/default.htm



Etiketler: İstanbul , Avrupa , Rusya , Avusturya , Denizbank , Dexia , imza töreni , Doğu Avrupa , 2012 , Avrupa'da