Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Sağlık çalışanları ikinci iş arayışında"

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker ve yöneticiler, SBU Darıca Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanları ve sendika üyelerini ziyaret etti.

"Sağlık çalışanları ikinci iş arayışında"
06 Nisan 2022 - 09:26
Başkan Çeker ile birlikte bu ziyarete Şube Başkan Yardımcısı Osman Ayas, Hüseyin Ozan Yüzüak,  SBÜ Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi İş Yeri Temsilcisi Sevim Ercan Denizhan, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nurşen Erel de katıldı. Ziyarette çalışanların, çalışma hayatında yaşamış oldukları sorunlar tespit edildi, talepler dile getirildi.

ENFLASYON MAĞDUR ETTİ
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Sağlık çalışanları ağır sanayi işçisi gibi çalıştığı halde hak etmiş olduğu ücreti alamadığı gibi artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında ücretleri yetersiz kaldığı için mağdur ve mutsuzlar. Bu mağduriyetin tek kaynağı sözleşmeyi yapan sendikadır. Enflasyon oranında zamma imza atmak çalışanları açlığa ve yoksulluğa mahkum etmek demektir.

ÜÇ AYLIK ENFLASYON ZAMMIN ÜÇ KATI
O sendika 2022’nin ilk altı ay için %7 ikinci altı ay için ise % 5 imza atmış olup yılın ilk üç ayında açıklanan enflasyon rakamlarına bakıldığında çalışanların alım gücü sürekli düştüğü ve fakirleştiğinden temel gıda maddelerini dahi alamama durumuna gelmişlerdir. Bu nedenle sağlık çalışanları geçine bilmek için ikinci iş arayışındadırlar. Yıl başında memur ve emeklilerin maaşlarına 6 ay için %7,5 zam yapılmıştı. Üç ayda memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın tam 3 katı enflasyon oluştu.”

Çeker, ortaya çıkan erimeyi zamanında telafi etmek adına, mahsuplaşma için 6 ay beklenmeden, her ay ortaya çıkan enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılması ve üzerine refah payı ilave edilerek kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği sözünün hayata geçirilmesi gerektiğini aktardı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum