Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Otobüsün altında kalan anne toprağa verildi

Gebze'de, yolun karşısına geçerken özel halk otobüsünün altında kalarak yaşamını yitiren Suriye uyruklu Amira Alahmad (45) toprağa verilirken, kızları İman Hemedi (15) ve Nihal Hemedi’nin (10) ise tedavileri devam ediyor 

27 Aralık 2021 - 16:13 - Güncelleme: 27 Aralık 2021 - 16:54
Kaza dün öğleden sonra Gebze ilçesi İstasyon Mahallesi Abdullah Horoz Caddesi üzerinde meydana geldi. N.Z.Ç. yönetimindeki 41 J 6064 plakalı özel halk otobüsü, ara sokaktan çıkan 54 ZY 920 plakalı hafif ticari araca daha sonra yolun karşısına geçmeye çalışan Suriye uyruklu anne ve 2 kızına çarptı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri geldi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan anne Amira Alahmad ile kızları İman Hemedi ve Nihal Hemedi, ambulanslarla Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

ANNE YAŞAMINI YİTİRDİ 

Amira Alahmad, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Kızları İman Hemedi ve Nihal Hemedi’nin ise tedavileri devam ediyor. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören İman Hemedi’nin yoğun bakımda olduğu öğrenildi.   

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA 

Bu arada kaza anı, bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, otobüsün dönüş yapan hafif ticari araca çarptıktan sonra yolun karşısına geçmeye çalışan anne ile 2 kızına çarparak altına aldığı görülüyor. Görüntülerinde devamında, olayı gören vatandaşların halk otobüsünün altında kalan anne ve iki kızını kurtarabilmek için verdiği mücadele görülüyor.  

‘İKİ DURAĞIN YARATTIĞI TRAFİK SORUNU NEDENİYLE KAZALAR OLUYOR’ 

Olayın yaşandığı cadde üzerinde halk otobüsleri için birbirine yakın iki durağın olması nedeniyle trafiğin yoğunlaştığını ve sık sık kazaların yaşandığını ifade eden İstasyon Mahallesi Muhtarı Mehmet Kesgin, “Bizler daha önce o cadde üzerindeki durak ile 100 metre ilerisinde bulunan duraklardan birinin kaldırılmasını istedik. İki durak arasında 100 metre mesafe bile yok. Daha önce biz yetkililere hem sözlü olarak hem de yazılı olarak bildirdik. İki durağın yarattığı trafik sorunu nedeniyle kazalar oluyor ve daha da olmaya devam edecek. Biz 2-3 defa dilekçe verdim oranın düzenlenmesi için. Daha önce çok kaza oldu orada.” dedi.  

ANNE VE KIZLARININ KURTARILMA ANLARINI ANLATTI 

Olayın tanığı olan iş yeri sahibi Gülşen Tüfenk, “Büyük bir gürültüyle dışarı çıktığımızda 3 kişi halk otobüsünün altındaydı. Anne sıkışmıştı, orada zaten halk otobüsü sürücüsü hiçbir şey yapamadı. Vatandaşlar halk otobüsünü geri çekerek önce kızın ayağını sıkıştığı yerden kurtardılar. Daha sonra diğer kızı kurtardılar ama anne arada sıkıştığı için onu almakta zorlanıyorlar. Adeta mahşer yeri gibiydi. Buradaki sorun ne ilk ne de son olur. Çünkü burada yaya yolunda bile hiçbir otobüs yayaları kesinlikle dikkate almıyor. Burada ne yaya biliyor ne de şoför şoförlüğünü biliyor. Yaya rahatça kaldırım varken yoldan yürüyor, otobüs şoförleri de yaya geçidi olmasına rağmen vatandaşlara yol vermiyor.” dedi. 

HAYATINI KAYBEDEN ANNE TOPRAĞA VERİLDİ 

Kazada yaşamını yitiren Amira Alahmad, Gebze Merkez Mezarlığında öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Kılınan cenaze namazına Amira Alahmad’ın ailesi ve yakınları katıldı.  

SÜRÜCÜLER GEBZE ADLİYESİ’NE GÖNDERİLDİ 

Olayın ardından gözaltına alınan iki aracın şoförü, polis merkezindeki işlemlerin ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum