Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öldürülen gazeteciler için KOGACE'den İsrail'e büyük tepki

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE), İsrail’in düzenlediği bombalı saldırılarda Filistin’de hayatını kaybeden gazeteciler için fotoğraf makineleri ve kameralarını bırakarak protestoda bulunurken, katliamı nefretle kınadı.

Öldürülen gazeteciler için KOGACE'den İsrail'e büyük tepki
02 Aralık 2023 - 11:48 - Güncelleme: 02 Aralık 2023 - 11:57
İsrail’in Filistin’e düzenlediği bombalı saldırılarda 60 gazeteci hayatını kaybetti. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti hayatını kaybeden gazetecileri anmak için basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan cemiyet başkanı Cemal Kaplan, İsrail’in yaptıklarının tahammül sınırını aştığını söyledi. Kaplan’ın okuduğu açıklama şöyle:

“KATLİAMI NEFRETLE KINADIĞIMIZI HAYKIRMAK İSTİYORUZ”
“İsrail'in katliamları başladığından 21 Kasım'a kadar 4’ü kadın olmak üzere 60 basın mensubunun da öldürüldüğünü yine üzülerek ifade etmek isterim. Bizler, basın mensupları olarak uluslararası anlaşmaların koruma ve gözetimi altında her koşulda haber alma hürriyeti kapsamında çalışırız. Uluslararası hukuku tanımadan ve ona rağmen İsrail'in basın mensuplarına uyguladığı bu kitlesel kıyımı, bu katliamı nefretle kınadığımızı buradan haykırmak istiyoruz.

“KATLİAMLARA KARŞI ASLA KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ”
Elbette çoluk çocuk demeden, hak hukuk dinlemeden katliam yapan İsrail, basın mensupları için de benzeri şeyleri yapmaktan çekinmemektedir. Bu kural tanımaz, arlanmaz ve alçak zihniyet için ne söylesek yetersiz, az kalacak. Ancak bütün gözlerin görmez, kulakların duymaz olduğu bu dönemde İsrail'in yapmış olduğu katliamlara karşı asla kayıtsız kalmayacağız. Bizler de kör ve sağır olmadığımızı, barış ve insanlıktan, hak ve hukuktan yana olduğumuzu burada bir kez daha haykırıyor ve İsrail'i yapmış olduğu katliamları bir daha olmamak üzere sonlandırmaya çağırıyoruz.”
Basın açıklamasının ardından gazeteciler açtıkları pankartın önüne fotoğraf makinesi ve kameralarını bırakarak, saldırıları protesto etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum