Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öfkeli veli öğretmeni darp etti

Çayırova'' da oğluyla kavga eden bir öğrenciyi dövmek için okula gelen bir veli, öğrenciyi korumak isteyen öğretmene saldırdı. Darp raporu alan öğretmen H.Ş. veli hakkında şikayetçi olurken, polis tarafından ifadesi alınan veli serbest bırakıldı.

17 Mart 2022 - 14:18 - Güncelleme: 17 Mart 2022 - 14:37
Olay dün Çayırova Yeni Mahallesi'ndeki Demirsaç Ortaokulu'nda iki erkek öğrenci kavga etti. Öğrencilerden birinin durumu ailesine haber vermesi üzerine okula gelen ismi öğrenilemeyen veli, oğlunun kavga ettiği diğer öğrenciye saldırmak amacıyla ders esnasında sınıfa girdi. O sırada derste olan resim öğretmen H.Ş., öğrencisini korumak amacıyla araya girdi. Bu kez öğretmene saldıran öfkeli veli, öğretmen H.Ş.'yi öğrencilerinin önünde darp etti. Sınıftan gelen bağrışmaları duyan diğer öğretmenlerin araya girmesi üzerine olay yatıştırıldı. Okul yönetiminin ihbarı üzerine okula gelen polis ekipleri, öğretmen H.Ş. ile veliyi karakola götürdü. Öğretmen H.Ş.'nin şikayeti üzerine ifadesi alınan veli, serbest bırakıldı.

SENDİKA  OLAYI KINAYARAK AÇIKLMA YAPTI

Yaşanan olay üzerine Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi okul önünde bir basın açıklaması yaparak öğretmen H.Ş.'ye destek oldu. Öğretmenler adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Kürşad Türkcan, "16 Mart 2022 tarihinde; önünde bulunduğumuz Çayırova Demirsaç Ortaokulunda, bir meslektaşımız darp edilmiş, bu insanlık dışı eylem öğrencilerinin önünde gerçekleşmiştir. Eğitim çalışanlarına karşı artan şiddet, tüm eğitim sistemini etkilemekte, başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanları korku ve türlü güvensizlik duygusu ile baş başa' bırakılmaktadır. Şiddet olaylarında şikâyet söz konusu olmadan savcılık kamu davası açmalı, eğitim çalışanı devreden çıkmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla 'Şiddeti Önleme Kanunu' hazırlanmalıdır. Türk Ceza Kanunu'nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti caydırıcı nitelikte yeni düzenlemeler yapılarak, bu eylemlerin kamu hizmetini engelleme, vatandaşın eğitim hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suç tipleri başlıkları altında değerlendirileceği yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Cezalar artırılmalı ve verilen cezaların ertelenmemesi sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum