Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Milletvekili Bitmez; CHP Kocaeli genelinde yüzde 20 oranında arttırdı!

CHP Kocaeli listesinden milletvekili seçilen Saadet Partili Hasan Bitmez, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Milletvekili Bitmez; CHP Kocaeli genelinde yüzde 20 oranında arttırdı!
25 Mayıs 2023 - 15:30
Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listesinden seçime giren Millet İttifakı üyesi Saadet Partisi, Kocaeli’de bir milletvekili çıkardı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, aday gösterildiği üçüncü sırada seçilerek Kocaeli Milletvekili oldu. Bitmez, milletvekili seçilmesinin ardından bugün ilk kez İzmit’te bulunan bir kafede basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”
Düzenlenen toplantıya Bitmez’in yanı sıra CHP İl Başkanı Bülent Sarı, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, GİK Üyesi Sinan Ejderoğlu, İl SKM Başkanı Halil Kayın, İl Başkan Yardımcıları İbrahim Bıkmaz ve Mehmet Ali Belek ile ilçe başkanları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, “CHP listelerinde Kocaeli’den bir adayımız vardı. Sadece Kocaeli’den değil adayımız olsun olmasın Türkiye’nin tamamında sahada tüm ağırlığımızla, gayretimizle yerine getirmeye çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. 14 Mayıs’a kadar durum böyleydi” dedi.

SAADET PARTİSİ NELER YAPTI?
“Milletvekilimiz oldu ama biz çalışmalarımıza, gayretlerimize asla ara vermeden 15 Mayıs sabahından itibaren Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanabilmek adına gayretlerimizi sürdürdük” diyen Mutlu, “Bütün il teşkilatımızı bir araya getirecek divan toplantımızı yaptık. Kadın kollarımız bir divan programı yaptı; bütün kadınlarımızı bir araya getirdik. Kanaat önderlerimiz dediğimiz büyüklerimizi bir araya getirdik. Kadın kollarımız günlük asgari bin kapıya ziyarette bulunuyor ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy istiyor. Saadet Partisi olarak gönlümüzü verdik; bu ittifaka inandık” ifadelerini kullandı.

“DEĞERLENDİRMEYİ HALKIMIZ YAPACAK”
Önümüzdeki seçimin tarihi bir fırsat olduğunu belirten Mutlu, “Üç gün sonra seçim olacak. Bir tarafta medeni cesareti olmayan, muhalif gazetecilerin bile karşısına çıkmaktan çekinen, ileri demokrasi ülkelerinde seçimlerde sıkça yaşadığımız iki başkan adayının televizyonlarda ülke meselelerini tartıştığı programlar bir tarafa dün akşam bir programda gençlerin istediklerini rahatça sorabildiği bir program bir yana, kendi yandaş gazetecileri dışında muhalif gazetecilerin karşısına çıkmaya çekinen bir cumhurbaşkanı var. Bu değerlendirmeyi halkımız yapacaktır. Bu ülkeyi ileriye taşımak istiyorsak, ortak akılla yönetmek istiyorsak, tek adam rejimine son vermek istiyorsak bu seçim tarihi bir fırsattır” dedi.

“SANDIK GÜVENLİĞİNİ 4 KATINA ÇIKARDIK”
Mutlu’nun ardından konuşan CHP İl Başkanı Bülent Sarı, “6’lı ittifakın bütün mensupları sahada. Bugün Saadet Partimizle beraberiz. Dün Deva Partisi’nin genel başkan yardımcısı buradaydı. Nokta çalışmalar yapıyoruz. Bunların bir çoğunu basınla paylaşmıyoruz. Kapı kapı dolaşan kadın kollarımız saha çalışmasında. İzmit merkezde altı tane standımız yan yana kurularak bir çalışma içerisindeyiz. Sandık güvenliğinde altı partilimizle beraber ciddi derecede çalışma yaptık, güçlerimizi birleştirdik. 4 bin 327 sandığımızın her birinde görevli var. Yaklaşık 5 müşahidimiz, 400’ye yakın hukukçumuz, okul sorumlumuz ve her okula bir yönetici atamamız gerçekleşti. Sandık güvenliğini 3,4 katına çıkardık. Kocaeli genel anlamda sandıkta iyiydi. Şimdi tamamen sandık güvenliğini bitirdik. Her ilçede sandık ile ilgili toplu eğitimlerimiz var” ifadelerini kullandı.

“BURADAN KENDİSİNİ UYARIYORUM”
AK Parti’den Kocaeli Milletvekili seçilen önceki dönem İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu’yla ilgili eleştirilerde bulunan Sarı, “28 Mayıs’a hazırız. Ciddi derecede rüzgar bize döndü. Kendileri de itiraf etmeye başladılar ‘montaj fark etmez’ diyorlar. Bazı kamu görevlileri, emniyet mensupları milletvekili oldular. Emniyet mensuplarına talimatlar yağdırıp, görevler verip halen daha kendini bir önceki dönemin görevi olduğunu hissediyor. Aslında şu anda seçilmiş insanların Kocaeli’yle dertleşmesi gerekiyor. Buradan kendisini uyarıyorum. Artık milletvekili olduğunu hissetsin, Kocaeli’nin dertleriyle dertlensin. Kamu görevlilerine talimatlar yağdırmasınlar. Artık akıllarını başlarına alsınlar. Partilerin kurduğu stantlar, kurduğu ekranların peşlerine düşmesinler” dedi.

“PAZAR GÜNÜ BİR FIRSAT”
Son olarak konuşan CHP listesinden milletvekili seçilen Hasan Bitmez, “Kocaeli’mize mümkün olan en büyük hizmeti sunmaya gayret edeceğiz. Doğru hizmetlerin ortaya çıkması, iyinin, güzelin, faydalının ortaya çıkması noktasında gayret içinde olacağız. Üç gün sonra önümüzde bir seçim var. Ülkemizin çözülmeyi bekleyen problemleri var. 20 yıldır çözülememiş bu problemlerin gerçek manada çözülebilmesi, ülkemizin sıkıntılardan kurtulması, aydınlığa, huzura, refaha ulaşması, kutuplaşma dilinden kurtulması için pazar günü ülkemiz insanına sunulmuş bir fırsat. Cumhuriyet Halk Partimizin öncülüğünde Saadet Partisi olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesini hedefleyen bir çalışma yapıyoruz. Tüm Türkiye’de bu sonucun elde edilmesine katkı sağlamak için gayret içerisindeyiz” dedi.

“İNSANCA YAŞAM DEĞİŞİMLE OLACAK”
“İnsanlarımızın gidişattan şikayetçi olduğunu görüyoruz, biliyoruz” diyen Bitmez, “Arzu ederdik ki birinci turda sonuçlansın. Cumhurbaşkanı, 20 yıldır yönettiği ülkenin cumhurbaşkanı seçilememiştir, kazanamamıştır. İkinci tura kalmış, sıfırdan bir yarış başlamıştır. İnsanımızın bir değişim arzusu içerisinde olduğunu, seçmenin yeniden bu noktada eğilme olduğunu görüyoruz. Sandığa bunu hür ve korkusuz şekilde yansıtmasını arzu ediyoruz. Ekonomiden tarıma, sağlıktan eğitime, dış politikadan teröre tüm problemlerin çözülmesinin bu değişimle olabileceğini, adaletin, liyakatin, insanca yaşamın değişimle olabileceği noktasında kanaatimiz var” ifadelerini kullandı.

“TEK BAŞINA ÜLKEYİ YÖNETTİ”
“Ülkemiz insanı önünde bir fırsat var” diyen Bitmez, “Tek adamlıktan kurtulma ve insanımızla birlikte beraber ötekileştirmeden bir yol yürümeyle olabileceği kanaatimiz var. Ülkemiz kazansın, ülkemizin insanı huzur bulsun istiyoruz. Önümüzdeki beş yılın arzu ettiğimiz günler çerçevesinde yönetilmesi ancak Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi ile olacak. Çünkü 20 yıldır bu zihniyet tek başına ülkeyi yönetti. Ülkemiz insanı önünde bir fırsat var” şeklinde konuştu.

SAADET PARTİLİLER CHP’Yİ DESTEKLEDİ Mİ?
Saadet Partililerin 14 Mayıs seçimlerde tam destek vermediği eleştirilerine de cevap veren Bitmez, “Bizim Kocaeli teşkilatımız Türkiye genelinde en güçlü teşkilatların başında geliyor. Oylarımızın yüzde 90’ı Cumhuriyet Halk Partisi’ne taşındı. CHP Kocaeli genelinde yüzde 20 oranında artırmıştır. Ülke genelinde yüzde 4 arttı. Burada Saadet Partimizin katkısı olduğunu düşünüyorum. Firemiz yoktur diyemem. AK Parti’nin yüzde 7’lik bir oy kaybı var. Bu kayıp son anda bir kaçış rampası olarak Yeniden Refah'a oy verme eğilimi ile oldu. Freni patlayan araçlar için kaçış rampası vardır. Yeniden Refah’ın kalıcı bir oyu değildir, Saadet Partisi’nin de oylarından hiç değildir” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum