Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'nin de yer aldığı 4 ilde salgın 3. zirvede

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, " İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir üçüncü zirveyi yaşıyorlar" ifadelerini kullandı. 

Kocaeli'nin de yer aldığı 4 ilde salgın 3. zirvede
25 Kasım 2020 - 22:11
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada şu değerlendireerde bulundu; Ekimin ikinci haftasından itibaren salgın karşısında öncekilerden daha ciddi bir sınavdayız. İstanbul dahil bazı illerde düşüşler görüldü ancak erken yargıya varmak zor. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmir'de üçüncü zirve yaşanıyor. Son hafta içinde yüzde 50'nin üzerinde vaka artışı olan 15 ilimiz var. Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin, Artvin, Edirne, Samsun, Kırklareli, Tokat, Trabzon, Aydın, Muğla, Zonguldak, Ordu, Çanakkale'de yüzde 50 ile yüzde 100 arası artışlar oldu.
İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Kocaeli, Gaziantep'te hasta yoğunluğunu yönetebilmek için bütün sağlık kuruluşlarımız büyük çaba harcıyor.
İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70'lere dayanmış durumda. Ankara'da servis doluluk oranı yüzde 62,3, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75,4, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 28,9. İzmir'de yoğun bakım doluluk oranı 76,5'e kadar çıktı. Bursa'da yoğun bakım ünitesi doluluk oranı 75,8. İzmir'de deprem sonrası artış yaşandı.
Hiç kimse kendini mücadele sorumluluğu taşımaktan uzak görmesin, 'hasta olursam sağlık çalışanlarımız nasılsa tedavimi yapar' kolaycılığına düşmesin, bu bir hak ihlalidir.
Tedbirlere tavizsiz uyarsak artışı durdurmamız mümkündür. Yeterince etkili olmazsa, daha ağır kısıtlamaların yapılması kaçınılmaz olacaktır.

KOCAELİ YOĞUN BAKIM'DA,
İSTANBUL,  ANKARA, İZMİR BURSA VE GAZİANTEP'İ GEÇTİ


Diğer yandan, Servis doluluk oranı'nda Kocaeli, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Gaziantep'i geride bırakırken, Yoğun bakım doluluk oranı'nda da liderliği bırakmadı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum