Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Koç'tan İstiklâl Marşı'nın kabulünün 100'üncü yıl dönümü mesajı

DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç’tan İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümü nedeniyle birlik ve beraberlik vurgusu yapılan açıklamlarda bulundu. Koç,"Ülkemiz bir daha o günleri yaşamasın. Bunun için de ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dil kullanmak yerine, birlik ve beraberlik" dedi. 

Koç'tan İstiklâl Marşı'nın kabulünün 100'üncü yıl dönümü mesajı
12 Mart 2021 - 11:53
İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100’üncü yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, "ülkeyi maceradan maceraya sürüklemeye ve deneme yanılma yoluyla idare etmeye hiç kimsenin hakkı olmadığına" işaret ederek İstiklâl Marşı’nın bu anlamda, ilk yazıldığı günkü  önemini günümüzde de yeniden koruduğunun altını çizdi.

 "MİNNETLE ANIYORUM"
DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Adem Koç, “Bir milletin duygularına tercüman olan, milletimizin hürriyet ve İstiklâl fikrinin eşsiz abidesi İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünde, ‘Ya istiklâl, ya ölüm’ diyerek Kurtuluş Savaşı destanını yazan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan, kahramanların kurduğu cennet ülkemizin, bütün  kahramanlarını ve İstiklâl şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. Kahramanlarımızın ruhları şad olsun. Ülkemiz bir daha o günleri yaşamasın. Bunun için de ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dil kullanmak yerine, birlik ve beraberliğimizi, milletimizin ortak noktalarını öne çıkaran söylemlerin kullanılmasını çok önemli görüyoruz. Allah bu milleti, bir daha İstiklâl Marşı yazdıracak duruma getirmesin” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum