Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KKTC Ulaştırma Bakanı Atakan, trafik eğitimi için geldi

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ve Bakanlık Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı,  Karayolları Yol Güvenliği, Araştırma ve Danışmanlık Proje görevlisi, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği üyesi Çayırova’lı Aşır Altınöz ve Ufuk Küçükali’nin birlikte kaleme aldıkları ‘’Karayolu Trafik ve Sürüş Güvenliği’’ kitabı hakkında bilgi almak için dün Pendik-Kaynarca’daki bir sürüş akademisine geldi.

KKTC Ulaştırma Bakanı Atakan, trafik eğitimi için geldi
11 Nisan 2019 - 19:07
Sadece gazetemiz temsilcisinin bulunduğu toplantı yaklaşık olarak 2 saat boyunca kitap içeriğiyle ilgili Aşır Altınöz ve Ufuk Küçükali’den brifing alan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ve Bakanlık Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, KKTC’ndeki trafik kazalarının en aza indirilmesi için alınan tedbirlerin yeterli olmadığını ve konuya daha bilimsel yaklaşacaklarını belirterek, ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde trafiğin akışını sağlamak için kavşaklara ve havalimanına 4 dilde tabelalar astıklarını ve bu uyarıları dağıttıkları broşürlerle desteklediklerini söyledi. Bakan Tolga Atakan, ‘’ bu noktalarda çok fazla sıkıntı yaşamıyoruz, ancak ülkeye turist olarak gelenlerden ziyade okuma veya çalışma maksadıyla Türkiye’den veya son dönemde Pakistan, Suriye ve Türkmenistan’dan çok sayıda çalışan gelmeye başladı. Bu gelenlerin 90 gün süresi var, bu 90 günden sonra ikametgâh ve çalışma izni aldığında kalış süreleri boyunca ehliyetlerini kullanabilecekleri bir yapı vardı, ama son 1 yıl içerisinde çok fazla sahte ehliyet kitlesi görülmeye başlandı. Biz bu konuda çalışma başlattık, Türkiye AB. Ülkeleri ve Norveç dışındaki ülke vatandaşlarının ehliyetlerini değiştirmemeye başlayıp sınava tabi tuttuk, diğerlerine de bir intibak eğitimi vermeye başladık. Diyelim ki okumaya geldin KKTC ehliyeti almak istiyorsun gel tamam intibak eğitimi verelim, bir refleks ölçelim, müfettişlerimizle bir tecrübe sürüşü yapalım ve buna göre bir şey belirleyelim diyoruz’’ şeklinde konuştu.
Karayolları Yol Güvenliği, Araştırma ve Danışmanlık Proje görevlisi, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği üyesi Aşır Altınöz ve Ufuk Küçükali’nin, ‘’Güvenli Sürüş Stratejisi’’ başlıklı sunumlarının ardından KKTC’de de böylesine bir profesyonel sürüş eğitimlerinin yaratmakta fayda olacağını ifade eden KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, bunu özellikle minibüs ve otobüs sürücüleri gibi kamu taşımacılığı yapan sürücüler üzerinde uygulamak gerektiğini söyleyerek, ‘’ Gerek, turist taşımacılığı, gerek se öğrenci taşımacılığı oldukça yüksek, bu alanda görev yapan arkadaşlarımızın daha profesyonelce hareket etmeleri, bu yapıyı daha iyi özümsemeleri için orda bu yönde eğitim verecek bir tesisin de olması bizim için önemli, döndüğümüzde bu anlamda bir çalışma yapacağız’’ dedi.
‘’Karayolu Trafik ve Sürüş Güvenliği’’ isimli kitabın sürücüler için çok yararlı olacağına da değinen Bakan Tolga Atakan, Türkiye’deki mevkidaşına kitap ile ilgili bir önerisinin olup olmayacağı şeklindeki soruya ise, ‘’ Tabii ki, ilk görüşmemizde bu çalışmaları anlatacağız, zaten kısa bir zaman içerisinde bir Kıbrıs ziyareti planlıyorlar, bu ziyarette de bu çalışmalarımızın detaylarını kendilerine aktaracağım’’ dedi.