Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kapalı Pazar yıl sonuna hazır olacak!

Darıca Cami Mahallesi’nde yapımına başlanan Kapalı Pazarı’’nın temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, projenin yıl sonuna kadar tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi.

Kapalı Pazar yıl sonuna hazır olacak!
12 Ağustos 2018 - 18:16
Darıca Belediyesi tarafından Cami Mahallesi’ne yapılacak olan üst katı tamamen kapalı semt pazarı olarak hizmet verecek olan ve alt katında 360 araç kapasiteli otopark ile birlikte açık hava sineması, spor yapma imlanı olacak alanlar, muhtarlık ve Aile Sağlık Merkezi’nin de yer olacağı Kapalı Pazarı’nın temeli dün törenle atıldı.
 
ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI
Törene Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Miktad Aydın ve yönetimi, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve yönetimi, Ak Parti Dilovası Başkanı Osman Akbulut, Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç, Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaeettin Erattır, Belediye Birim Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Açılışta ilk olarak söz alan Pazarcılar Odası Başkanı Ziyaettin Erattır, öncelikle Darıca Belediye Başkanı Şükrü karabacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederken, projenin pazarcı esnafı ve vatandaşa büyük rahatlıklar getireceğin,i kaydetti. Darıca’da bir kaç tane daha sabit pazar yapılmasını beklediklerini de sözlerine ekleyen Ziyaettin Erattır, Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın bu sözlerine kulak vereceğine inandıklarını belirtti.
 
YIL SONUNA HAZIR
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, temelini atacakları sabit pazarın çok fonksiyonlu, çok amaçlı bir proje olduğunu ve yıl sonuna kadar yapımının tamamalnarak hayata geçirileceiğini söyledi. Karabacak, bu hizmetleri tek başına yapmadıklarını da ifade ederek, ‘’ Başta hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın büyük destekleri var Allah onlardan razı olsun, nbaşımızdan eksik etmesin. tabiiki kocaeli büyükşehir Belediyesi’yle bu projeye birlikte imza atıyoruz, onların da çok büyük katkı ve destekleri var. Bir ve beraber olunca, yardımlaşınca böyle güzel eserler ortaya çıkıyor ve biz de bu eserleri, esnafımızla diğer çalışanlarımızla sizlerin hizmetinize sunarak bir bir hayata geçiriyoruz.rabbimize şükürler olsun. Tabii bu yeterli mi, elbette ki değil, Darıcamızda farklı mahallerimizde, farklı noktalarımızda en az iki tane daha bu tür eserleri daha ortaya koymuş olacağız.’’ dedi.
 
SEÇİM BEYANNAMESİNİN YÜZDE 80’İ TAMAM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla askeri alanda yapılacak olan Millet Bahçesi’nin açılışının da en kısa zamanda gerçekleşeceğini söyleyen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, metro çalışmalarının da en kısa sürede başlayacağını belirtti. 2014 Genel Seçimlerinde iktidara geldiklerinde vatandaşa Kocaeli büyükşehir Belediyesi’yle birlikte hazırladıkları bir seçim beyannamesi sunduklarını ve bu beyannamenin hemen hemen yüzde seksenini tamamladıklarını söyleyen Başkan Karabacak, geri kalan kısmının da en kısa zamanda tamanlanacağını ifade etti. 
 
ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ
Açılış konuşmasında tüm vatandaşlara bir mesaj vermek istediğini de sözlerine ekleyen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ‘’ Biz, ülke insanı olarak birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğinin en önemli günlerini yaşıyoruz. Özellikle ülkemiz üzerinde, kalbimiz, fikrimiz, inancımız her ne olur sa olsun, öncelik olarak ortak paydamız olan ülkenin birliğine beraberliğine sahip çıkmamız adına 780 bim metrekarelik bu vatan toprağının bölünmemesi adına bir ve beraber olma zorundayız. bütün operasyonlar bu ülkenin üzerinde yapılıyor ve bu operasyonlar Cumhurbaşkanımız üzerinden yapılıyor, bizlerin buna asla fırsat vermememiz gerektiğinin bilinci içerisinde, gerek gezi olayları, gerekse 15 Temmuz darbe girişimini milletimizin birlik ve beraberliğimiz sayesinde çözdük, bundan sonra da çözeceğiz. 
Şu anda ekonomik bir ambargoyla karşı karşıyayız, doların veya euronun suni yükselişiyle alakalı bize farklı bir şekilde diz çöktürmeye çalışıyorlar, biz bu hususta da daha öncede tekrar ettiğim gibi partimiz, inancımız ve düşüncemiz ne olursa olsun, bu topraklarda yaşayan bu ülkenin evlatları olarak bir ve beraber olup, birbirimize, Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız.’’ şeklinde konuştu.
 
BİR KAÇ MAHALLEYE DAHA YAPILACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğu’da açılışta yaptığı konuşmasında, sabit pazarların önemine dikkat çekerek, sokak aralarında kurulan halk pazarlarının sağlıklı olmadığına dikkat çekti. Gelişmiş ülkelere, sağlıklı ülkelere bu durumun yakışmadığının da altını çizen Karaosmanoğlu, ‘’Artık Kocaeli’nin hiç bir ilçesinde sokak aralarına kurulu bir pazar yeri bırakmayacağız inşallah. Hepsini daha derli toplu ve sağlıklı, semt pazarcılarımız için insani, sağlıklı, halkımızın da kolaylıkla ulaşabileceği, ihtiyaçlarını da giderebileceği çok fonksiyonlu pazar yerleri yapacağız. Darıca’daki bu pazar yeri sadece pazar olarak değil, halkımızın diğer ihtiyaçlarına da cevap veren sosyal donatıları, otoparkları olan 200 Bin nüfüsu olan Darıca’ya yakışan bir yer olacak. Darıca Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi İnşallah bir kaç mahalleye de en kısa zamanda sabir pazarlar kazandıracağız’’ dedi.