Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTÜ, EITFood Uluslararası iş birliğinde yer alacak 

GTÜ, EITFood Uluslararası iş birliğinde yer alacakGebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü öğretim üyelerinin “Ağlara Üyelik Desteği” için yapmış olduğu başvuru kabul edildi.

GTÜ, EITFood Uluslararası iş birliğinde yer alacak 
21 Ağustos 2021 - 12:35
Gebze Teknik Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü öğretim üyelerinin “TÜBİTAK Uluslararası İş Birliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları” kapsamındaki “Ağlara Üyelik Desteği” için yapmış olduğu başvuru kabul edildi. Bu kapsamda yürütücülüğü Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Damla Arısan tarafından yapılan ödül programı kapsamında GTÜ öğretim üyeleri; Prof. Dr. Işıl Aksan Kurnaz, Doç. Dr. Müge İşleten Hoşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bahar Yıldız Kutman, Dr. Öğr. Üyesi Barış Kutman, Dr. Öğr. Üyesi Banu Oral, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özbil EITFood uluslararası iş birliğinde yer alacaklar.
TEEIT Food, yenilikçi teknolojilerin sağlık, gıda ve tarım ekseninde tanımlanmasına yönelik çok uluslu ve çok disiplinli bir proje iş birliği platformu olarak bağımsız bir kuruluş olan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü tarafından koordine edilmektedir. EIT organizasyonu Avrupa Birliği Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı olan Horizon Europe'un ayrılmaz bir parçası olarak ürün ve çözüm odaklı olarak birçok farklı proje paydaşını bir araya getirmekte.Toplumsal olarak günümüzde oldukça fazla miktarda gereksinim duyulan daha sağlıklı ve sürdürülebilir gıda stratejileri için GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü var olan deneyimine ek olarak EITFood ağında katılımcı olarak yeni iş birliklerine olanak kazanacak. Proje ekibi farklı disiplinlerde ürün odaklı hali hazırda gıda-tarım ve sağlık eksenindeki çalışmalarına uluslararası deneyim sağlaması mümkün olan bu ağ üyeliği, eş zamanlı olarak yenilik ekosisteminde görünürlüğümüze katkı sağlayacak. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum