Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gözaltına alınmıştı, kendisine kumpas kurulduğunu söyledi

Kocaeli Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, siber suçların men ve takibine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında kredi kartı dolandırıcılığı iddiasıyla Dilovası’nda göz altına alınan Faruk Aslanoğlu, çıkarıldığı mahkemece suçsuz olduğunun anlaşılması üzerine serbest bırakıldığını söyleyerek iddia sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Gözaltına alınmıştı, kendisine kumpas kurulduğunu söyledi
20 Mart 2024 - 22:08 - Güncelleme: 21 Mart 2024 - 15:57
Aralarında bir milletvekilin de bulunduğu çok sayıda vatandaşın kimlik bilgilerini yasa dışı yollarla elde edip, adlarına çıkarttığı kredi kartlarıyla alış veriş yaptığı iddiasıyla göz altına alınan Faruk Aslanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin Gıda, ithalat ve ihracaat sektöründe önde gelen firmalardan birisinin sahibi olduğunu, ancak itibarını zedelemek isteyen bazı siyasi ve bürokratlar tarafından kendisine kumpas kurulduğunu belirterek çıkarıldığı mahkemede de suçsuz olduğunun anlaşılması üzerine serbest bırakıldığını ifade etti.
Faruk Aslanoğlu yaptığı açıklamanın devamında şunları söyledi;
19.03.2024 tarihinde Kocaeli Cumhuriyet Başavcılığı’nın yürütmüş olduğu soruşturmayı esas alarak bazı basın yayın organlarının hakkımda asılsız haber yapmasına ilişkin bu açıklamayı yapmam hasıl olmuştur.
19.09.2024 tarihinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri adresime gelerek hakkımda yürütülen soruşturmaya esas olarak emniyete gitmem gerektiği belirtilerek göz altına alındı. 20.03.2024 tarihinde yürütülen soruşturmaya istinaden adliyeye sevk edildim.
Savcılık makamında ifademi tekrar verdikten sonra savcılık makamından serbest bırakıldım. Söz konusu yaşanan bu üzücü olaydan ötürü içinde bulunduğum ticari faaliyetlerime yönelik bir itibar zedeleme ve lekelenme hakkımın ihlal edilmesine yönelik yapılan bu girişimin rakip firmalar ve arkasındaki bazı siyasi bürokratlar tarafında yapılan bir kumpas olduğu kanaatindeyim. Gıda, ithalat ve ihracaat sektöründe önde gelen firmalardan biri olan KASRAN Firması tarafıma aittir. Bu şirketi kendi egolarını ve ticari faaliyetlerimi zedelemek için bozmayı düşünen 3 kuruşluk şahısların bir anda yıkabileceği bir şirket değiliz. Hele ki, ben bu şirketi zor zamanlarımda çabalayarak, uğraşarak didinerek kurdum. Ben işimde, sektöründe tüzel kişilerle, şirketlerle ve aynı zamanda globalde hizmet vere bir iş adamıyım.
AİHM kararlarında da yer alan kişinin lekelenmeme hakkının ihlali durumunda şahıslar TCK’nın ilgili maddelerince cezalandırılmasına yönelik avukatım aracılığı ile şikayetçi olup durumun takipçisi olacağız.
                                                                                                    Faruk Aslanoğlu

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum