Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Meclisi 2. Oturumunda gerginlik

Darıca Belediyesi 2019 yılı Mayıs ayı ikinci oturumu sert tartışmalar yaşandı. 2018 yılı kesin hesap ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülmesinde CHP grubu adına konuşan Özkan Sarıtoprak ile AK Parti'li meclis üyeleri arasında sert tartışma yaşandı.

Darıca Meclisi 2. Oturumunda gerginlik
09 Mayıs 2019 - 16:59
Darıca Belediyesi 2019 yılı Mayıs ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık başkanlığında yapıldı. Toplantıda komisyon raporları ele alındı. CHP grubu adına Özkan Sarıtoprak 2018 yılı kesin hesap ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu için söz aldı. 2018 yılı bütçesini incelediklerinde hayal kırıklığı yaşadıklarını Darıca halkının vergilerinin çarçur edilerek belediyenin borç batağına sürüklendiğini söyledi. 
 
CHP GRUBU; ''VATANDAŞIN PARASI TAŞERONLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ''
Nüfusu 200 bini aşan Darıca’nın yönetiminde yer alanların yandaşları ile beraber har vurup harman savurduklarını Darıcalıların kul hakkını yediklerini ileri süren Sarıtoprak;’’yapılanlar adalete sığmaz. Yatırım bekleyen ve asgari ücretle geçinen vatandaşın parasını bir takım müteahhit ve taşeronlara peşkeş çekmek kimsenin haddine değildir.’’ dedi. Bu arada Sarıtoprak’ın konuşması sırasında AK Parti grubundan sözlü sataşma olunca Sarıtoprak sert tepki göstererek;’ Sözümü kesemezsiniz dinlemesini öğrenin. 
 
BIYIK; BELGENİZ VARSA, MAHKEMEYE GİDİN
Başkan Muzaffer Bıyık varken siz benim lafımı kesemezssiniz’ şeklinde tepki gösterdi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Özkan Sarıtoprak’ın konuşmasını keserek uyarıda bulundu. Bıyık;’’Burası şov yapma yeri değil, söyledikleriniz iddiadır. Konuşmanıza dikkat edin. Birilerini itham etmeyin varsa elinizde belgeniz gider mahkemeye verirsiniz’’ dedi.
 
AYDINLATMA DİREKLERİNE 6 MİLYON TL
Başkan Muzaffer Bıyık’ın her iki grubu da uyarmasının ardından konuşmasına devam eden Özkan Sarıtoprak, bütçede anlam veremedikleri harcamaların yer aldığına dikkat çekti. Sarıtoprak şöyle devam etti;’’Mesela eski tekel binasına harcanan 2 milyon 500 bin TL, seçim öncesi yapılan aydınlatma direkleri için 6 milyon TL, hiç dönmeyen rüzgar gülünü söküp attık bunların paraları Darıca halkının sırtına borç olarak binmiş oldu. İki ay içinde bir reklam ajansına 3 milyon TL ödeme yapılmış. Bunun açıklaması nedir? Bunun gibi birçok kalemdeki giderler Darıca halkının geleceğine harcanmamıştır. 155 milyon TL gider bütçesinin 20 milyon TL’si personel giderlerine karşılk 35 milyon TL'si Darıca halkı için yatırmlara haRcanmıştır. Geriye kalan yaklaşık 100 milyon TL çarçur edilmiştir. Bu nedenle CHP grubu olarak 2018 yılı kesin hesap ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporuna muhalefet şerhi koyuyoruz.’’ Dedi.
 
AK PARTİ GRUBU CEVAP VERDİ
AK Parti Grubu adında Bülent Koçak söz aldı. Koçak bütçede 120 milyon TL gelir, 150 milyon gider olduğuna dikkat çekerek giderlerin tamamının Darıca halkı için yapıldığını belirterek bilançonun güçlü bir bilanço olduğunu ayrıca denetime de yasal olarak açık olduklarının da altını çizdi.  
 
BIYIK; TASARRUFLARLA ALAKALI ADIMLAR ATACAĞIZ 
Daha sonra Başkan Muzaffer Bıyık yaptığı konuşmada ‘’Birbirimizi suçlamanın yeri burası değil. Bütçeyi mantıklı veya doğru bulmayabilirsiniz ama insanları rencide edici yaftalayıcı sözler hoş değil. Harcamalar üzerinden eleştiri yapmanıza saygı duyuyorum, bunlar çok doğal. Yeni bir dönem için geldik. Kimse bizi kara kaşımız, kara gözümüz için başkan yapmadı. İnsanlar bize inanarak oylarını verdi. Bize oy veren vermeyen insanları mahcup etmemek için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Tasarruflara alakalı adımlar atacağız, bunu da göreceksiniz” şeklinde konuştu.’’ dedi. 
Bu arada gündem dışı söz alan CHP’li Tuncer Saltaş’ta Özkan Sarıtoprak’ın konuşması sırasında AK Parti Grubundan laf atıldığını bazı sözler söylendiğine dikkat çekti ve AK Parti grubuna dönerek '’Türkçe'yi ve konuşmayı sizden öğrenecek değiliz. Herkes konuşmasına dikkat etsin.’’ dedi.
Konuşmaların ardından  2018 yılı kesin hesap ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu CHP grubunun red oyuna karşı AK Parti Grubunun evet oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi.