Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Erzurumlular Derneği vefa gecesinde buluştu

Darıca Erzurumlular Derneği'nin Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese’den esinlenerek ilçeye kazandırdığı beş katlı hizmet binasının yıldönümünde gerçekleşen teşekkür ve vefa yemeğinde konuşan Dernek Başkanı Yusuf Akpunar, “Çatısından temeline kadar kimin emeği varsa teşekkür ederiz” dedi.

Darıca Erzurumlular Derneği vefa gecesinde buluştu
01 Aralık 2023 - 16:11 - Güncelleme: 02 Aralık 2023 - 11:35

Darıca Erzurumlular Derneği, dernek binasının açılışının yıldönümünde, dernek binasının yapımına katkıda bulunanlara ‘Vefa ve teşekkür Yemeği’ düzenledi. Yemeğe; Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkan Yardımcıları Sedat Çelik ve Dursun Ali Arslan, Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun, KEDFE ikinci dönem başkanı Zafer Yıldırım, Darıca Erzurumlular Dernek Başkanı Yusuf Akpunar, Erzurum Oltu Dernekler Federasyonu Başkanı Başkanı Taner Sağlam, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar, Saadet Partisi Darıca İlçe Başkanı Selim Çetinkaya, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Kocaeli Üniversitesi Kültür Sosyal İşler Şube Müdürü İmdat Akbaba, çok sayıda dernek başkanı ve mahalle muhtarları, iş insanları ile dernek üyeleri katıldı. 

AKPUNAR’DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Programın açılış konuşmasını Darıca Erzurumlular Dernek Başkanı Yusuf Akpunar yaptı. Akpunar, “İki sene hiç durmadan gece gündüz çalıştık. Çatısından temeline kadar kimin emeği varsa teşekkür ederiz. Belediye başkanımıza da bugün bize ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederiz” dedi. 

DURSUN: DADAŞLAR BİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI

Akpunar’ın ardından KEDFE Başkanı Tekin Dursun konuştu. Dursun, “Bir araya gelmemizde vesile olan Allah’ımıza şükürler olsun. Bina yapılmadan önce biraz kuşkularımız vardı. Biz ‘bismillah’ dedikten sonra Dadaşlar bizi yarı yolda bırakmaz dedik. Bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Bu yönetim bu emeği verdi, yarın gidecek ama bina kalacak. Bu Erzurumluların gururu. Bu zevki bize yaşattığınız için herkese teşekkür ederim. Dernekler siyasi partilerin taraftarı değildir. Allah’a şükür Erzurumluların dernekleri, dernekçiliği layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor. Bunları yaparken de en büyük desteği sizlerden aldık. Kocaeli’de yoğun bir nüfusa sahip Erzurumlular var. Bu hemşehrilerimizi mahcup etmemek için gece-gündüz çalışmak zorundayız. Bu binanın yapımında Muzaffer Başkanımızın da emeği var. Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık’ın Erzurumlulara bir gönül bağı var. Ben sizler adına teşekkür ediyorum. Biz camiamızın birlik beraberliği için sonuna kadar uğraşacağız. Yaşadığımız bu şehirde Dadaşların bir yeri olması için çalışıyoruz. Allah’ıma şükürler olsun ki sizler gibi değerli topluma hizmet yapmaktan memnunuz” açıklamasında bulundu. 

PROTOKOL SELAMLAMA KONUŞMASI YAPTI

KEDFE Başkanı Dursun’un ardından Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik konuştu. Çelik, “Ben askerliğimi Erzurum’da yaptım. Fahri hemşehriniz sayılırım. Belediye başkanımızın selamlarını iletiyorum” dedi. Çelik’in ardından Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan konuştu. Doğan, “Ben de derneklerin kültür evlerinin önemine inanıyorum. Vefa sözünde durmaktır, sözünü yerine getirmektir. Sizler de vefa gösterdiniz, bu kurumu Erzurumlular’a hediye ettiniz. Buralarda hakikati söyleyen ve bu istikamette hareket eden gençleri yetiştirmek de önemli. Buraları daha güzelleştirmek ve güzel nesiller yetiştirmek için buradayız. Federasyon başkanımız bizim siyasetle işimiz yok dedi. Ama bizim hepsiyle işimiz var. Bürokrasiyle de, siyasetle de, ticaretle de işimiz var” diye konuştu. 

ŞAKAR: DERNEKLERİMİZİN KAPISI HERKESE AÇIK 

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar ise, “Değerli hemşehrilerim, bir hemşehriniz olarak burada olmaktan çok mutluyum. Bu güzel organizasyon için teşekkür ederim. Dernekçilikten gelen bir kardeşiniz olarak, Darıca Erzurumlular Derneği’nin bir binası olması gerektiğini hep dile getirdik hep beraber. Bu bir hayaldi. Sonradan bu hayali gerçekleştirdik. Bizler elimizden geldiği kadar destek olmaya çalıştık. Derneklerimizin kapısı herkese açık. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi. 

BIYIK: ÇİFTE MİNARELER SOKAĞI KOMİSYONA GELDİ

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar’ın ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık konuştu. Bıyık, “Ben de Erzurumlular Derneği’nin bir hayali olduğunu çok iyi biliyordum. Bu işin buraya kadar gelmesinde, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Biz Erzurumlular Derneği’nde yıllardır sıcak ağırlanırız. Allah hepinizden razı olsun. Dernekçilik konusunda da kültürlerini yaşatan bir dernek olan Darıca Erzurumlular Derneği’ni tebrik ediyorum. Dernek başkanımızın bizden bir talebi vardı. Dernek binasının olduğu sokağı ‘Çifte Minareler Sokağı’ olarak değiştirilmesini istemişti. Bu istek komisyona geldi. Destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a da teşekkür ederim. Sokağımızın ismi ‘Çifte Minareler Sokağı’ olarak değiştirilecek. Darıca’da birçok dernek var. Burası çatı bir dernek oldu. Köy derneklerinin programları da burada yapılır oldu. Ben herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Darıca Erzurumlular Derneği Başkanı Yusuf Akpunar, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a plaket takdim etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum