Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Ekim ayı meclisi yapıldı!

Darıca Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün gerçekleşti. Muzaffer Bıyık başkanlığında toplanan mecliste önemli kararlar alındı.

Darıca'da Ekim ayı meclisi yapıldı!
01 Ekim 2020 - 16:34

Darıca Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün gerçekleşti. Muzaffer Bıyık başkanlığında toplanan mecliste önemli kararlar alındı.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI KONU OLDU

Geçtiğimiz gün yağan sağanak yağmurda altyapısı eksik olan bölgelerimizde yine ciddi bir su birikintileri oldu. Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ilçemize yaptığı altyapı çalışmaları bazı bölgelerde bitirildi. Bu bölgelerde çok şükür sorun yaşamadık. Büyükşehir Belediyemiz altyapı çalışmalarını bitirdiğinde bu sorunları yaşamayacağız

GTO'DAN DARICA'YA ÖNEMLİ DESTEK!

Gebze Ticaret Odası ve Darıca Belediyesi ortaklaşa olarak, Nenehatun'da Aşevi ve taziye evi yapacak. Bu konu ile alakalı protokolümüzü imzalayacağız. GTO Başkanımız Nail Çiler'e ve ekibine bu projeye verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum.

DARICA KAPALI PAZAR İLE İLGİLİ KONUŞTU

CHP Darıca Belediyesi meclis üyesi Selim Özcan ise Darıca merkezde yapılan Pazar yeri ve Sağlık Ocağı çalışmalarının neden durduğunu sordu. Başkan Bıyık ise bu çalışmaların durmasının maddi değil, müteahhit firmadan kaynaklandığını ifade etti. Bıyık açıklamasının devamında ''Bu çalışmanın durmasının sebebi maddi değil. Müteahhit firma ile görüştük. Biz kendilerini dava da açabilirdik ama bu süreç daha da uzayacaktı. O yüzden kendileri ile oturup görüştük ve anlaştık. Kısa sürede bu projemiz de bitirilecek. Ayrıca geçtiğimiz gün Ankara'ya Balıkçı Barınağı için gittik. İyi haberlerle geldik. Balıkçı Barınağı yılbaşında ihale edilecek.'' dedi.

32 MİLYONLUK BORÇ ÖDENDİ

Ayrıca meclis kararıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 1 adet iş makinesinin hibe alınabilmesi için Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık' a yetki verildi. Darıca'nın sınırları içerisinde bulunan ve yerine okul, cami yapılan 13 arazi devlete 31 Milyon 431 bin TL'ye satıldı. 31 Milyon 431 bin TL Darıca Belediyesi'nin vergi borçlarından düşecek. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Devlete vergi borcumuz 32 milyon idi. Sattığımız arazilerden elde edeceğimiz gelir ile devlete vergi borcumuzu ödeyeceğiz. Böylece vergi borcumuz neredeyse kalmamış olacak" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum