Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da Deniz Salyası yeniden ortaya çıktı !

Ağlarına yapıştığı, teknelerin de filitrasyon ve pompa sistemlerine zarar verdiği için balıkçıların korkulu rüyası olarak bilinen Deniz Salyası (Müsilaj), yaklaşık 1 ay aradan sonra yeniden Darıca'da deniz yüzeyini kapladı

Darıca'da Deniz Salyası yeniden ortaya çıktı !
01 Mayıs 2021 - 02:51


Nisan ayının başlarında da Darıca ve İzmet Körfezi’nin deniz yüzeyinde görülen beyaz tabaka, vatandaşlar tarafından endişeyle izlenirken, haber verilmesi üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’ne bağlı ekipler tabakadan aldıkları numuneleri incelediklerinde maddenin Deniz Salyası olarak da bilinen Müsilaj olduğunu tespit etmişlerdi.
Özellikle balıkçıları endişelendiren Deniz Salyası, yeniden Darıca sahilleri ile birlikte İzmit Körfez’inin büyük bölümünü işgal etti.

 MÜSİLAJ NEDİR? 

Müsilaj, suyla temas ettiklerinde su alarak şişen, mide bağırsak kanalında sindirilemeyen ve emilemeyen bitkisel kaynaklı heterojen polisakkaritlerin genel adıdır.Bu yapının oluşabilmesi için suyun çok sıcak ve durgun olması gerekiyor. Bu nedenle mevsimsel düzensizliklerin de müsilaj oluşumunda etkili olduğu görülmektedir.Müsilajın oluşmasında etkili olan bazı türler, toksin içerebiliyor. Bunlar da solungaçla, nefes alan bazı canlılar için risk oluşturuyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum