Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Belediyesi'nde Şubat ayı meclisi yapıldı

Darıca Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısına Bayramoğlu’na yapılması düşünülen Aquapark projesi damga vurdu. Yap işlet devret modeliyle komisyondan 10 yıllığına ihale ile kiralama kararı meclise 25 yıllık olarak gelmesine CHP’liler sert tepki gösterdi. CHP’li Aydın Işık, dosyanın yeniden komisyona iade edilmesini isterken Başkan Muzaffer Bıyık ise herşeyin dosyanın komisyona iade edilmeyeceğini söyledi.

Darıca Belediyesi'nde Şubat ayı meclisi yapıldı
03 Şubat 2021 - 11:41 - Güncelleme: 03 Şubat 2021 - 14:41
Darıca Belediyesi Şubat Ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan meclis toplantısında gündem maddelerinden önce bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, çalışanları ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri hakkında bilgi verdi. Bıyk, KENT A.Ş çalışanları ile ilgili sendika ile görüşmelerin devam ettiğini Perşembe gününe kadar bir sonuç alacaklarına inandıklarını ifade etti.

PERŞEMBE GÜNÜ ÇÖZÜLÜR

Asla bir işçiyi dahi çıkarma yaklaşımında olmadığını, olmayacağını söyleyen Bıyık;’’ Perşembe gününe kadar bu işi bitirip hem işçi kardeşlerimizin alın terini hakkıyla alması hem de kamu anlamında bir şekilde sürdürülebilir olması için altyapısını kurmalıyız. Biz personele vereceğimiz maaşının gününü geçirdiğimizde bir kıymeti olmuyor. Bizim verdiğimiz önceliğimiz maaşları gününde vermek. 600 üzerinde bir çalışanımız var. Bunların 500 tanesinin maaşı çok düşük. Biz bu arkadaşlarımıza yüzdelik dilimle yaptığımız zamlarla çok maaş alan çok zam alıyor. Az maaş alan yine az zam alıyor. Bu şekilde adaleti sağlamamız mümkün değil. Benim toplu iş sözleşmelerindeki ana maksadım personelin arasındaki farkı kapatmak. En hassas konuları dahi düşünüyoruz. İnşallah bu hafta bu konuyu bitirmiş olacağız.”

CHP Grubu adına konuşan Selim Özcan ise KENT A.Ş iştiraklerinde çalışan işçilerle ilgili Toplu İş Sözleşmesi için Temmuz ayından bu yana görüşmelerin devam ettiğini hatırlatarak alınan grev kararını olumlu bulduklarını ifade etti.

Aquapark tartışması

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Piri Reis Mahallesi’nde kafeterya, spor alanı, yüzme havuzu ve aquapark yapılması gündem maddesi tartışmalara neden oldu. Yap işlet devret modeli ile yapılacak olan proje komisyonda görüşülerek 10 yıllığına ihale suretiyle kiralanması yönünde alınan kararın Belediye Meclisi toplantısında 26 yıllığına çıkartılmasına CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. CHP’li Aydın Işık, Projenin komisyonda yapılan görüşmede 10 yıllık kiralama olduğunu bugün ise neden 25 yıla çıkartıldığını sordu. Belediyenin Çataldağ Mesire alanını hatırlan Işık, bu projenin atıl vaziyette çürüdüğünü paraların çöpe atıldığını belirterek;’’aquaparkın taslağı belli değil yeni bir Çataldağı yaratılmasın. Biz 10 yılı kabul ettik ama şimdi süreyi 25 yıla çıkarmışsınız bu dayatmaya Hayır diyeceğiz.  Ayrıca dosyanın yeniden komisyona iade edilmesini istiyoruz. ‘’ dedi

Darıca’ya turistik tesis kazandıracağız

Başkan Muzaffer Bıyık’da amaçlarının bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olduğunu Darıca’ya turistik bir tesis kazandırmak olduğunu belirterek;’’proje Çataldağ gibi olmayacak. Aqupark projesi yap işlet devret modeli belediyenin cebinden para çıkmadan yapılacak. Bu projeyi sizlerle görüşeceğim kimseye verilmiş bir sözüm yok. Dosya yeniden görüşülmek üzere komisyona gönderilmeyecek.’’ Şeklinde konuşmasına CHP’li Aydın Işık’da ‘’o zaman bildiğiniz gibi yapın’’ dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddesi CHP’lileri Hayır oyuna karşılık AKP Grubunun oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra diğer gündem maddeleri ele alınıp karara bağlandı. Meclis toplantısını, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, EMEK Partisi İlçe Başkanı Orhan Kaya, Halkların Demokratik Partisi İlçe Başkaı Erkan Şık ve  DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanı Muhammet Ali Ünsür ‘de takip etti.

CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, meclis toplantısı sonunda gazetemize yaptığı açıklamada ilçe başkanları ile birlikte önceki günlerde yaptıkları ziyaretlerde ortak çalışma kararı aldıklarını, bugğnde meclisi beraber takip ettiklerini bundan sonrada Darıca’nın menfaatleri doğrultusunda çalışma içinde olacaklarını söyledi. İlçe Başkanları yaptıkları değerlendirmede ilk defa meclis toplantısını takip ettiklerini, meclis toplantısını çok siyasi bulduklarını vurgulayarak bundan sonra meclis toplantılarının takipçisi olacaklarını söylediler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum