Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'nin ''Yardım'' önergesi kabül edildi

Darıca Belediyesi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, CHP Grubu, bu ayki meclis oturum ücretlerinin yangından en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Antalya Valiliği yardım hesabına aktarılması ile ilgili verdiği önerge oy çokluğuyla kabül edildi.

CHP'nin ''Yardım'' önergesi kabül edildi
03 Ağustos 2021 - 20:28
Darıca Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Sadece 1 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısında CHP Grup Sözcüsü Selim Özcan partisi adına  5 önerge verdi.

ÖZCAN; MECLİS ÜYE OTURUM ÜCRETİ YANGINDAN ETKİLENENLERE VERİLSİN
Önergelerin birinde CHP Grubu adına Selim Özcan, bu ayki meclis oturum ücretlerinin yangından en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Antalya Valiliği yardım hesabına aktarılmasını talep etti. Özcan, ‘’ Bu konuda bizlerinde Darıca Belediyesi Meclis üyeleri olarak yangından etkilenen yurttaşlarımıza yardımda bulunmak için sorumluluk almamız gerektiğini düşünmekteyiz.  Bu bağlamda ağustos ayı meclis oturum ücretlerinin yangından en fazla etkilenen bölgelerden biri olan Antalya Valiliği yardım hesabına aktarılmasının uygun olacağı kanaatindeyiz.Konunun mecliste oylanmasını ve gündeme alınmasını talep ediyoruz’’ dedi.

YARDIMIN SİYASETİ OLMAZ
Önerge hakkında AKP Grubu adına sözcü Nafiz Çığlık, bundan haberlerinin olmadığını, kendilerinin de bir destek kampanyası başlatmaya hazır olduklarını, kararı Başkan Muzaffer Bıyık’a bıraktığını belirtti. Bunun üzerine söz alan Başkan Muzaffer Bıyık, bu tür yardımların siyaseti olamayacağını, bu önergeyi uygun bulduğunu ifade ederek oylamaya sundu. Önerge oy birliği ile kabul edildi.

DARP VE YARALAMA OLAYINA KARIŞANLARIN BELEDİYEYLE İLİŞİĞİ SORULDU
CHP Grubunun diğer önergesinde; Son zamanlarda basında ve sosyal medyada Belediyede çalışmakta olan ve bazı meclis üyesi ve yönetici yakınları olduğu bilinen kişilerin emniyet güçlerine hakaret ve yine meclis üyesinin kardeşinin, başkan yardımcısının özel kaleminin de karıştığı darp ve yaralama gibi uygunsuz olayları duymakta olduğu, asla kabul edilemeyecek bu olaylar hakkında kurum idarecilerinin açıklama yapması ve kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmekte olduğu ifade edildi ve Yaşanan olayda adı geçen kurum personellerinin görev tanımlamaları, ismi geçen personellerin işe giriş tarihleri ile bu kişilerin kurumla ilişkileri kesilmiş midir veya kesmeyi düşünüyor musunuz.? Sorusu yer aldı.

İŞ AKİTLERİ FESH EDİLDİ
Önergeyi cevaplandıran Başkan Muzaffer Bıyık, üzüntü verici bir durum olduğunu, olayın yargıya intikal ettiğini, kendilerininde hukuki çalışma yaparak sorumlunun iş aktini fesih ettiklerini ifade etti ve yargıya intikal ettiği için başka bir açıklama yapamayacağını söyledi.
Meclis toplantısını CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve ilçe yöneticileri de takip etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum