Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bakan Kacır, Gebze Bilişim Vadisi'ndeki açılışa katıldı

Kocaeli'deki Bilişim Vadisi'nde, Büyütech Teknoloji Üretim Merkezi'nin açılış törenine katılan ve Uluslararası Uzay Konferansı'nın Antalya'da yapılacağını duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Togg'u akıllı ve elektrikli otomobil olarak tasarladık. Türkiye'nin bu kez devrimin seyircisi değil, öncüsü olmasını sağladık" dedi.

Bakan Kacır, Gebze Bilişim Vadisi'ndeki açılışa katıldı
06 Ekim 2023 - 17:01
Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi'nde, Türkiye'nin İlk Kamera Sistemleri Üretim Tesisi Büyütech'in açılış töreni yapıldı. Togg'un kamera tedarikçisi de olan Büyütech'in açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Büyütech ortakları Ömer Orkun Düztaş ve Alparslan Işıklı ile yatırımcılar ve davetliler katıldı. TBMM, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobili projesi Togg'un otomotiv sektöründe yaşanacak dönüşümü öngören vizyoner bir proje olarak ortaya çıktığını belirterek, "Adeta sıfırdan bir mobilite ekosistemi kurmak için yola çıkan Togg ile elektrikli araç sektörüne hızlı bir giriş yapmış olduk. Hamdolsun sonunda da dünyanın en iyi rekabet edilecek bir araca ve markaya sahip olduk. Pek çok yerli tedarikçi Togg ailesine katıldı. Biz, 'elektrikli araç' dediğimizde bizimle dalga geçenler oldu. 'O işlere daha var, hibrite bakın bakalım orada ne olacak' diyenler oldu ama bunun öncesinde başka bir vizyona mutlaka işaret etmemiz lazım. Türkiye'nin kendi yerli ve milli aracını yapması önemli diye biz yola çıktık. Bu vizyonu da Sayın Cumhurbaşkanımız ortaya koydu ve ısrarla bu işin takipçisi olduk. Üreticiden ne dediler? 'Türkiye'nin kendi otomobilini yapması intihardır' dediler. 'Biz kendi aracımızı yapıp rekabet edemeyiz' dediler. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız 'Ben Türkiye'ye güveniyorum. Kabiliyetlerini biliyorum. Bu işte ısrarcı olacağız' dedi. Kolay olmadı ama nihayetinde işte böyle bir proje ortaya çıkmış oldu" dedi.

'DÜNYADA İLK SIRADAYIZ'

Türkiye'deki teknoloji girişimlerinin yeni rekora imza attığını söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bugün geldiğimiz noktada tasarlayıp ürettiğimiz İHA ve SİHA'larımızla dünyada ilk sıradayız. Ticari araç, beyaz eşya ve güneş paneli üretiminde Avrupa lideriyiz. Hava savunma sistemlerini, çıkarma gemilerini, yer gözlem ve haberleşme uydularını milli kabiliyetleriyle geliştirip üretebilen bir ülkeyiz. Yeni nesil sanayi politikamızın en somut örneklerinden biri olan Togg artık yollarda. Türkiye, aynı zamanda, Avrupa'nın girişimcilikte parlayan yıldızı haline geldi. Geçen yıl neredeyse tüm dünyada girişim sermayesi yatırımlarında düşüş yaşanırken, ülkemizde teknoloji girişimleri 1 milyar 600 milyon doların üzerinde yatırım alarak bir rekora imza attı. Ülkemizde 2020 yılının başında, milyar dolar değerlemeyi aşan teknoloji girişimi yani bizim deyimimizle Turcorn bulunmuyorken, bugün Turcorn sayımız 7'ye ulaştı. Bu gelişmelerle birlikte son dönemde büyüme ve ihracat rekorlarına da imza attık. Bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,9 büyüyen Türkiye ekonomisi, deprem felaketinin etkilerine rağmen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8 oranında büyüdü. Bu büyüme oranıyla, OECD ülkeleri arasında en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü olmayı başardık" diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum