Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ankara Kuşu'nun avukatı açıklama yaptı!

Ankara Kuşu hesabıyla twitter fenomeni olan Gebzeli Gazeteci Oktay Yaşar, geçtiğimiz aylarda Fetö suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Ankara Kuşu'nun avukatı açıklama yaptı!
16 Mayıs 2020 - 18:48
Tutukluluğu halen devam eden Yaşar'ın avukatı ilk kez açıklama yaptı. Avukat Hasan Seymen, suçlamaları kabul etmezken, Yaşar'a hakkında yürütülen soruşturmanın hukuki değil, siyasi olduğunu iddia etti. 
İşte Twitter fenomeni Ankara Kuşu'nun avukatı Hasan Seymen'in açıklamaları;
''Ankara Kuşu'' kullanıcı adı ile sosyal medya gazeteciliği yapan ve Twitter'da 500 bine yakın takipçisi olan müvekkilim Oktay Yaşar, kamuoyunun malumu olduğu üzere  3 Nisan 2020 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından terör örgütü propagandası yaptığı iddası ile sorgulanmış ve akabinde tutuklanmıştır. Tutukluluğu halen devam etmektedir.
Bugüne kadar soruşturmaya  ve yargılamaya gölge düşmemesi adına konu ile ilgili bir açıklamada bulunamadık.Ancak maalesef özellikle kamuoyunda havuz medyası olarak bilinen kuruluşlar ve müvekkilimin yaptığı/ifşa ettiği haberlerden rahatsız olan bir kısım kişiler müvekkilime ''hain FETÖ /PDY terör örğütü'' üyeliği yaftası yapıştırmaya çalışmaktadır.
Ülkemizde muhalefet partileri ile iktidar gibi düşünmeyen çevrelerin habercilik adına kullanabildikleri tek ve yegane mecranın sosyal medya olduğu malumdur.Müvekkilim ve kendisine ulaşan bilgileri verebileceği tek kanal sosyal medyada  paylaştıkça iktidar çevrelerin hem dikkatini hem tepkisini  çekmiştir. Bu tepki neticesinde basının içinde bulunduğu sindirme ve ceza cenderesinden müvekkilim de nasibini almıştır.
Bugün itibariyle 3 Nisan 2020 tarihinden bu yana tutuklu bulunan müvekkilim hakkında iddaname hazırlanmış ve kamu davası açılmıştır.İddanamesi hazırlanırken müvekkilim tarafından tarafından paylaşılan binlerce Tweet , cep telefonu kayıtları , banka kayıtları  didik didik edilmişir ancak FETÖ /PDY hain terör örgütü ile bağlantı uyandıracak en küçük bir unsura rastlanılmamıştır.Buna rağmen müvekkilim 2015 yılının Şubat ve Nisan ayında 7 Haziran 2015 seçimlerine ilişkin ''Gülen Cemaatine yakın 4 isim bağımsız olarak seçime giriyor. '' ,''Gülen keşke dini cemaat yerine siyasi parti kursaymış.'' ve ''Feytullah Gülen gözyaşlarını tutamadı.'' şeklindeki 3 Tweeti suç unsuru olarak kabul edilmiş ve ayrıca iddanamedeki ifade ile ''Şüphelinin bu ve buna benzer eylemlerine ;halen kendinin kullanımında olan -Ankara Kuşu- adlı Twitter hesabından, gerek silahlı terör örgütünü ZIMNEN övme gerekse Devlet organlarını ve yöneticilerini küçük düşürerek asılsız haber ve bilgi içerikleri paylaşmak şeklinde devam ettirdiği de dosya içerisinde paylaşım içeriklerinden anlaşıldığı '' şeklindeki iddalar ile iddaname düzenlenerek dava açılmıştır.
Her vicdanlı hukukçu takdir edecektir ki , haber niteliğndeki bu 3 Tweeti herhangi bir propaganda unsuru olmadığı gibi tam tersine FETÖ Terör örgütünü ifşa edecek nitelikte olduğu,ayrıca yukarıda aktardığımız ZIMNİ PROPAGANDA mefhumunun son derece soyut,hukukilikten ve kanuniyelikte son derece uzak zorlama ve soyut yorum olduğu ve bunun  Ceza Hukuku 'nda yeri olmadığı açıktır.Kaldı ki , müvekkilim 15 Temmuz öncesinde dahi BİMER ve CİMER 'e FETÖ  Terör Örgütü ile ilgili ihbarları olan FETÖ ile mücadele eden bir kişidir.
Bildiğimiz ve iddaname ile emin olduğumuz husus şudur ki müvekkilim hakkında yapılan soruşturma hukuki  olmaktan çok siyasidir asıl amaç yeni kurulan partilere  destek olan müvekkilimi susturma amaçlıdır.Yarın(14 Mayıs 2020)itibariyle müvekkilimin tutukluluğuna  itirazımızı, bir üst mahkeme nezdinde gerçekleştireceğiz.Adaletin tecelli edeceğine dair umudumuzu  muhafaza ediyoruz.Ayrıca bu süreçte müvekkilim hakkında sosyal medyada hakaret ve iftirada bulunan kişilerle ilgili  gerekli hukuki  haklarımızı  da kullanacağımızı önlemle bildiririz.

OKTAY YAŞAR VEKİLİ
AV.HASAN SEYMEN 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum