Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ADD'den Cumhuriyet Gala Gecesi

Atatürkçü Düşünce Derneği Gebze Şubesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Gecesi Galası şölen havasında geçti. Geceye katılan konuklar gecenin sonunda Onuncu Yıl Marşı’nı hep birlikte söylediler.

ADD'den Cumhuriyet Gala Gecesi
05 Kasım 2012 - 09:13
 Atatürkçü Düşünce Derneği Gebze Şubesi önceki akşam Gebze Holidayy Otel’de düzenlediği Cumhuriyet Gecesi Galası’na çok sayıda konuk katıldı. Geceye CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve eşi, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ADD Marmara Bölge Başkanı Zuhal Özen Manoğlu, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, CHP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Kıymet Ayan ve partililer, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri Süleyman Karaman, İsmail Bülbül ve Musa Haydaroğlu, Tahsin Tarhan, ADD Darıca Şube Başkanı Ünal Karahasan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Gebze Şube Başkanı Ülker Taylan, Gebze Mimarlar Odası Başkanı Salih Işık, Darıca Seymen Eğitim kurumları müdürü Murat Kaya, Gebze Kırım Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şerife Orak ve dernek yöneticileri, Gebze Kandıralılar Derneği Başkanı Hüseyin Sert ve dernek yöneticileri, Eğitim-İş Gebze Temsilcisi Bülent Metin, Gebze Balkan Türkleri Derneği Başkanı Hüseyin Aksu ve dernek yönetcileri, Türk Hava Kurumu Gebze Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, İşçi Partisi Gebze İlçe Sekreteri Mustafa Cerit, Gebze Artvinliler Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği eski Başkanı Ali Fuat Bilir, CHP Gebze eski ilçe başkanı Güner Anlar Baş ve ailesi ile çok sayıda konuk katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan gecenin sunuculuğu ise Çiler Boylu yaptı. Gecede ilk olarak ise ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın bir konuşma yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’da Ulus’ta olduklarını ve ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın yarım kalan konuşmasını tamamlamak istediğini söyledi. Aydın, “Bugün burada, Cumhuriyetin 89 yıl önce kurulduğu yerde buluşan binlerce vatansevere ADD ve tüm katılımcı kuruluşlar adına hoş geldiniz diyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bizi daha dün, “resmi ideolojinin” savunucusu ve “statükocu” olmakla suçlayanlar ulusal bayramları “resmi” törenlerden kurtarmayı, halkın kucaklamasına dönüştürmeyi amaçladıklarını söyleyenler; ne oldu da bugün bizleri sadece Hipodromdaki “resmi” törenlere davet ettiler ve buradaki halk buluşmasının önüne bin bir engel çıkartmaya çalıştılar? Oysa biz, Cumhuriyeti “devlet erkânının” demir soğukluğu ile değil halkla beraber kutlamak için burada Cumhuriyetin kurulduğu bu anlamlı yerde olmak istedik” diye belirtti. 
 
“CUMHURİYETİN İLKELERİNE SAHİP ÇIKIN”
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise yaptığı konuşmada, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetle bugünkü cumhuriyet arasında farklar olduğunu ve cumhuriyetin değiştirilmek istendiği söyledi. Öğüt, “Cumhuriyete artık sahip çıkmak gerek. Bu iktidar cumhuriyeti yıkmak için elinden geleni yapıyor. Artık korkmamak gerekir. 29 Ekim’de Ankara’da olanları herkes gördü. Halkın gücünün nasıl olduğunu herkes anladı” dedi. CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan da yaptığı konuşmada Cumhuriyet bayramının tüm yasaklara rağmen halk tarafından kutlandığını belirtti. Vekil Kaplan, “Cumhuriyet bayramını halkla kutlamak adına düzenleme getiren bu hükümet halk bayramı kutlamak isteyince buna izin vermiyor. Bu kadar yasakçı bir zihniyet bu ülkede görülmemiştir” dedi. ADD Marmara Bölge Başkanı Zuhal Özen Manoğlu da geceyi düzenleyen herkese teşekkür ettiğini ve Cumhuriyet’in ilkelerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
 
ZEKAİ TUNCA’DAN MÜZİK ZİYAFETİ
Yapılan konuşmalardan sonra ilk olarak O Ses Türkiye yarışmasında dereceye giren Nurullah Çukan sahne aldı. Nurullah Çukan söylediği şarkılarla konuklara keyifli anlar yaşattı. Gecenin sonunda ise Türk Sanat Müziği'nin usta isimlerinden bestekar ve ses sanatçısı Zekai Tunca sahne aldı. Tunca hem kendi hem de usta sanatçıların bestelerinden seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattı. Gecenin sonuna ise geceye katılan tüm konuklar hep birlikte Onuncu Yıl Marşı’nı söylediler.