Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Aday Adayları heyecanla bekliyor

31 mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Aday Adaylığı başvuru süreci geçtiğimiz cuma gecesi sona erdi.Başvuruların sona ermesiyle birlikte 12 isim Darıca’dan belediye başkanı olmak için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Aday Adayları heyecanla bekliyor
18 Kasım 2018 - 18:21

 05 Kasım tarihinde başlayan ve 16 Kasım gece 24.00’da sona eren Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu için Darıca’dan 12 isim İlçe Teşkilatı’na giderek dosyalarını teslim ettiler.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde Ak Parti’den Darıca Belediye Başkanı olmak isteyerek başvuruda bulunan ilk isim Zeynep Yalçın olurken, son müracaat ise Salim Unsur’dan geldi.

 

Kimler başvuruda bulundu?

Darıca Belediye Başkanlığı için resmi başvuruda bulunan isimler ise  şu şekilde oldu; 

Çetin Solhan, Ertuğrul Çetinkaya, Faruk Güneş, Murat Bayraktar, Nusrettin Subaşı, Olcay Ulus , Orhan Pala, Ömer Öztürk, Salim Unsur, Teyar Dağcı, Zeynep Yalçın.

 

Aday Adaylığı için ne kadar ödediler ?

Büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin TL, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin TL, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin TL, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 3 bin TL, nüfusu 50 binden 200 bine kadar olan ilçelerde ilçe belediye başkanı aday adaylarından 2 bin 500 TL, nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından bin 500 TL, belde belediye başkanı aday adaylarından bin TL, Büyükşehirlerdeki Belediye Meclisi üyesi aday adaylarından bin TL, İl Genel Meclisi üyesi ve Büyükşehir olmayan diğer illerin Belediye Meclisi üyesi aday adaylarından 500 TL aidat alındı.

 

Aday olacaklarda aranacak kriterler

Ak Parti’de belediye başkan adaylarının isimleri Aralık ayı içinde açıklanması bekleniyor. Bu noktada aday belirleme sürecinde göz önünde bulundurulacak kriterlerin en başında  ehliyet ve liyakatin dikkate alınacağı ifade edilirken, partinin karşılığına sığınarak adaylık değil. Adayın da bir karşılığı olacak. Bu kriterlerin yanı sıra üç kavramın aday belirleme sürecinde önem kazanacağı söylenebilir. Bu kavramlar sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıkça vurguladığı gönül belediyeciliği… 

Temaül 1 günde bitti

Mahalli İdareler Seçimleri için 5-16 Kasım'da belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Parti'de tüm Türkiye'de olduğu gibi Darıca’da da  yapılan temayül yoklaması sona erdi

Bu yıl ilk defa "e-temayül" yöntemiyle elektronik ortamda gerçekleştirilmesi dolayısıyla yoklama sonuçları kısa süre içerisinde elde edilebilecek.

Darıca’da toplam 12 kişinin belediye başkanı aday adaylığı başvurusunda bulunduğu AK Parti'de il genel ve belediye meclisi üyelikleri için 3 Aralık 2018 Pazartesi saat 19.00'a kadar başvuru yapılabilecek.

 

Karabacak bekliyor

28 Mart 2004 yılında seçildiği Darıca Belediye Başkanlığını 3 dönemden bu yana yürüten Şükrü Karabacak, partisinin aldığı karar gereği 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’nde aday adaylığı başvurusunda bulunamıyor.

Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alınan karar gereği, ülke genelindeki büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinin mevcut başkanları müracaat aday adaylığı için müracaatda bulunamıyor. darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’da  bu nedenle müracaat edemedi. Mevcut Belediye Başkanları müracaat edememelerine rağmen genel merkez tarafından aday adayı olarak kabül ediliyor.

 

Muzaffer Bıyık bekliyor

Ak Parti’de alınan karar gereği 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerde aday adayı olmak isteyen ve bu nedenle istifa etmeleri gereken il ve ilçe başkanlarını 01 Aralık tarihine kadar beklemeleri gerektiği belirtilmişti.

Genel Merkez’den belediye başkanlığı için Aday Adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının 01 Aralık tarihine kadar istifa etmemeleri talimatının ardından beklemeye başlayan Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık onay çıkması durumunda 01 Aralık’ta 2019 tarihinde kesin olarak ilçe başkanlığını bırakarak Darıca Belediye Başkanı olmak için kolları sıvayacak. Muzaffer Bıyık konuyla ilgili olarak daha önceden yaptığı açıklamasında “Genel merkez bizi aday adayı olarak gösterirse bu göreve talibim. 01 Aralık’a kadar teşkilatımızla seçim için çalışmalara devam. Genel merkez nasıl uygun görürse ona göre davranacağız. Adaylık için 1 Aralık’ı bekliyoruz artık” demişti.