Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yılmaz: ''Dışarda da içerde de kavgalıyız!''

CHP Ardahan Milletvekili Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz CHP Darıca İlçe Örgütü’ne yaptığı ziyarette isim vermeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a atıfta bulunarak, ‘’ Halkını bu kadar aşağılayan, hor gören birisini daha görmedim’’ dedi.

Yılmaz: ''Dışarda da içerde de kavgalıyız!''
13 Şubat 2016 - 13:14

Öztürk Yılmaz’ın CHP Darıca İlçe Örgütü’ne yaptığı ziyarete, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’da eşlik ederken, İlçe Başkanı Yakup Törk ve partililer sevgi gösterisinde bulundular.Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın Darıca’ya gelerek kendilerine yaptığı ziyaretten onur duyduğunu ifade eden CHP Darıca İlçe Örgüt Başkanı Yakup Törk, ‘’ Genel Başkan Yardımcımız sayın Yılmaz Öztürk’ün gösterdiği incelikten dolayı partimiz adına kendisine teşekkür ederiz. Sayın Yılmaz’ın partimize katkısı oldukça büyük. Çok büyük gelecek vaad eden genel başkan yardımcımız sayın Öztürk Yılmaz, Darıca’ya gelerek bizleri onurlandırması hepimiz sevindirmiştir. Darıca Örgütü olarak biz, bundan sonraki programlarımızda da kendisini davet edip 89  ruhunu yakalayacağımızı ve bu nedenle bunda katkısının çok olacağına inanıyoruz’’ dedi.

Tarhan; Öztürk Yılmaz’dan çok etkilendim

Genel Başkan Yardımcısı ile ilk tanıştığında, Ardahan ilinden çok daha büyük olan Kocaeli’de bir ilçenin var olduğunu söylediğini belirten Kocaeli CHP Milletvekili Tahsin Tarhan, Öztürk Yılmaz’a,’’ Ülkenin en çok göç veren bir ilin milletvekilisiniz, bu yüzden siz, Kocaeli’nin de, İstanbul’un da, Ankara’nın da milletvekili olacaksınız’’ dediğini söyleyerek bu konuda mahcup olmadığını ifade etti. Tarhan, Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın ilk röportajını okuduğunda çok etkilendiğini söyleyerek, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, halkın çocuklarını meclise taşıdığını, çobanlık yapanı da, simitçilik yapanı da, inşaat işçisini de meclis çatısı altında topladığını söyledi

Darıca CHP İlçe Örgütü’nü ziyaret eden CHP Dış İlişkilerden Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye’de, Suriyeden, Irak’tan seyir manzarası seyrettirildiğini ifade ederek, ‘’20 yıl diplomatlık yaptım, bu kadar ağır koşullar görmedim. İçerde olduğu gibi dılarda da herkesle kavgalıyız. Bu durum beni çok üzüyor. Benim şahsım olarak hiçbir şeyim yok, ama 3 çocuğum ve vatanım için kaygılanıyorum’’ dedi.

Öztürk Yılmaz, isim vemeden atıfta bulunduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için se, ‘’ Bu kadar kavgacı, herkese tepeden bakan, horlayan bir isim bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nde henüz görülmedi. Bu nedenle televizyon dahi seyretmek istemiyorum’’ şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mülteci olmadığını da  dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ‘’ 3 milyon Suriyeli geldi, biz belki onları almak zorundayız, bunlar bizim Osmanlı döneminden bu yana kardeşlerimiz, şu anda da komşumuz, rejim zalim diye bunları silahlı mücadeleye itmek mi lazım? Biz, Suriye’deki iç savaş öncesi bu durumu toparlayamaz mıydık? Bunun en büyük maliyetini Türkiye ödüyor,

. 10 milyar Dolar harcamışız ama kimseyi memnun da edemiyoruz. Biz, neden bu işe başlamadan hesap kitap yapmadık. Yanlış politikalar nedeniyle ulusal değerlerimiz e herşeyimiz yok oluyor. Bu yüzden CHP olarak çok çalışmalıyız. Bizim CHP olarak hamaset yapmamaız lazım gerçeklerle yüzleşip iktidara yürümeliyiz. İktidara yürümek için se, öncelikli olarak belediyeleri almamız lazım, çünkü belediyelere seçimler öncesinde tüm inmkanlarını kullanarak iktidarı belirliyor. Bu nedenle partili olarak iç çekişmeleri bir kenara bırakıp var gücümüzle hedefe ilerlememiz gerek’’ dedi.

Diğer yandan,  CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın kendisi hakkında, ‘’Gazetelerden okuyarak, dış politika yapıyor’’ şeklindeki konuşmasını hatırlatan bir gazeteciye,  Öztürk Yılmaz,   Bu söylemi  henüz duymadığını ve görmediğini söyledi.

Öztürk Yılmaz, İlçe Örgütü’nden ayrıldıktan sonra  Darıca’daki Ardahan ve Kars Derneklerini ziyaret ederek, İstanbul’a hareket etti.