Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

32 Üniversite Darıca'da öğrencilerle buluştu

Özel Seymen Darıca Eğitim Kurumları, ilçedeki öğrencilerin üniversite hedeflerinde bilinçli tercih yapmaları, yaşama ve mesleklere yönelik doğru yaklaşımlarına katkı sağlamak amacıyla, ‘’Üniversite Tanıtım Günleri-3’’etkinliğini düzenledi. Darıca Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe 32 üniversite katıldı.

 32 Üniversite Darıca'da öğrencilerle buluştu
17 Aralık 2014 - 19:47
 
 
Darıca Kaymakamlığı ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önderliğinde, Darıca Belediyesi Başkanlığı’nın destekleriyle düzenlenen ‘’Üniversite Tanıtım Günleri’’ etkinliğinin bu yıl 3.sü düzenlendi.
Gebze Teknik Ünv./Ardahan Ünv./ Kafkas Ünv./Kocaeli Ünv./Düzce Ünv./Lefke Avrupa Ünv./Kadir Has Ünv./İstanbul Aydın Ünv./Haliç Ünv./Girne Amerikan Ünv./Yeni Yüzyıl Ünv./Okan Ünv./Piri Reis Ünv./Işık Ünv./Doğu Akdeniz Ünv./Süleyman Şah Ünv./Özyeğin Ünv./Biruni Ünv./Gedik Ünv./ELT Yurtdışı Danışmanlık/ Gelişim Ünv./İstanbul Bilgi Ünv./MEF Ünv./Bahçeşehir Ünv./Acıbadem Ünv./Başkent Ünv./Uluslararası Kıbrıs Ünv./Maltepe Ünv./İstanbul Şehir Ünv./Kıbrıs Yakın Doğu Ünv./ Nişantaşı Ünv./ Beykoz Lojistik olmak üzere 32 üniversite katıldı.
Etkinliğe Darıca protokolü yoğun ilgi gösterdi. Tanıtım programına, Darıca Kaymakamı  Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Metin Söylemez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Halk Eğitim Merkez Müdürü Ömer Faruk Özata, FOX TV, TRT Haber, Darıca, Gebze, Çayırova, Kocaeli yerel basın temsilcileri, Özel Seymen Eğitim Kurumları Mali Direktörü Cevdet Turan, KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nasreddin Bavaş, Darıca ADD Başkanı Ünal Karahasan, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, İlçe Seçim Kurulu Müdürü Hayrettin Kaya, PTT Müdürü Rıza Doğru, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Dursun Düzgün, Milli Eğitim Şube Müdürleri Fuat Şahin, Savaş Gültekin, Veysi Gültekin, Alparslan Şahin, Milli Eğitim Organizasyon Sorumlusu Hasan Arat, Darıca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Candemir, Resmi daire müdürleri, okul İdarecileri, Özel Seymen Darıca Genel Müdürü Murat Kaya, Özel Seymen Darıca Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Yılmaz, Özel Seymen İzmit Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Demir, Özel Seymen Darıca İlkokul Müdürü Merve Tan,  öğrenciler ve katılımcı üniversitelerden çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.
Program TRT Haber ve FOX TV, yerel basın tarafından izlendi. Röportajlar yapıldı.
Program Özel Seymen Darıca Eğitim Kurumları İlkokul Müdürü Merve Tan’ın açılış konuşmasının ardından, müzik öğretmeni Turgay Bozkurt yönetiminde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Özel Seymen Darıca Eğitim Kurumları  Genel Müdürü Murat Kaya; “Özel Seymen Eğitim Kurumları olarak birçok etkinliğe öncülük etmekteyiz. Kurumsal sorumluluğumuzla toplumsal aydınlanma ve gelişmişliğe katkı amacıyla bu etkinliğe aylardır hazırlık yapıyoruz. Gelinen aşamada Türkiye çapında devlet, özel ve vakıf üniversitelerden 32 üniversite davetimize katıldı. Darıca’da üçüncü kez düzenlediğimiz bu etkinlik bütün ilçe amirlerimizin desteği ve ilgisiyle bizleri de yüreklendirmiştir. Öğrencilerimiz bu üniversiteleri ziyaret ederek, gelecek adına bilgi sahibi olacaklar. Toplumsal sorumluluk çerçevesinde tüm ilçeyi kapsayan bu hizmetin ev sahipliğini yapmaktan onur duymaktayız. Bu etkinliğe katılan öğrencilere de şu nasihat da bulunmak istiyorum. Darıca, Türkiye’nin kültür ve eğitim ilçelerinin başında geliyor. Böylesine güzel fırsatlardan gençlerimiz faydalanmalı. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde aydınlık Türkiye’nin geleceği olan siz sevgili gençler, doğru tercihlerinizle iyi yetişmiş birey olarak ülkemizi daha iyi ileri düzeye taşıyacağınız inancımız tamdır. Bu etkinlikte emeği geçen, destek olan herkese sonsuz teşekkürler.”dedi.
Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, 32 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen bu etkinlikten büyük mutluluk duymaktayım. Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere bütün resmi dairelerin dayanışması, belediye başkanımızın katkıları ile bu güzel şenlik tablosunu birlikte yaşamaktayız. Bu konuda Özel Seymen Eğitim Kurumlarının böylesine anlamlı bir çabaya öncülük ettiği için başta Kurucu Temsilcisi Hamiyet Satı’yı ve okul yöneticilerimizi kutluyorum. Kültürün gelişimi üniversitelerden geçer. İlçemizde bu yıl, 3000’e yakın lise son sınıf öğrencimiz mezun olacak. Daha sağlıklı tercih, daha iyi bir üniversite ve daha iyi bireyler olabilmeleri adına bu etkinliği hizmete sunduk. Eğitim; sevgi, ilgi ve bilgi ister. Bu önemli organizasyonu hazırlayan Özel Seymen Koleji’ne teşekkür ediyorum ‘’ şeklinde konuştu.
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman; “Üniversitelerin var olmasının ülkeye sağladığı katkılarını dile getirerek, tanıtım programının önemine değinmek istiyorum. 30 yıl önce Anadolu’da herhangi bir yere gidip, okumuş esnaf gördüğümüzde parmakla gösteriyorduk. Şu anki duruma baktığımda, ülkemizin hemen hemen her yerinde üniversiteler var. Anadolu’nun küçük yerlerine önemli katkılar sağlayan üniversiteler için, böylesine önemli ve faydalı bir etkinlik yapılmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özel Seymen Kolejinin bu güzel etkinliğe sunduğu katkı ve başarılı organizasyondan dolayı başta yöneticileri,idari amirleri ve katkı sağlayan tüm personeli kutluyorum. Bizim zamanımızda üniversiteleri tanıma şansımız yoktu. Şimdi burada 32 üniversitenin öğrencilerimizin ayağına kadar gelip, hizmet sunması çok çok önemlidir. Böylesine bir etkinliği nasıl yaparız diye düşünürken bölgemizin en seçkin özel okulu olan Özel Seymen tarafından bu çabanın oluşturulması çok anlamlıdır. Kendilerini bir kez daha kutluyorum. ‘’ dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesim töreniyle stantlar ziyaret edilip, gezildi. Yapılan planlamaya uygun olarak öğrenciler düzenli bir şekilde üniversite stantlarını ziyaret edip, bilgi alışverişinde bulundular. Üniversitelerin tanıtım ürünlerinden alarak mutlu bir şekilde etkinlikten ayrıldılar. 
FOX TV ve TRT Haber Genel Müdür Murat Kaya ve Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ile etkinliğe dair röportaj yaptılar. 
Etkinliğimize katılan üniversite temsilcileri organizasyonu mükemmelliğinden  çok etkilendiklerini ifade ettiler. Yaklaşık 3000 öğrencinin büyük çoğunluğunun bilgilenme adına çabalarını kutladılar. Gelecek yıl yine bu etkinlikte yer almak istediklerini, Özel Seymen  Koleji önderliğinde tüm Darıca ilçesinin birlik ve beraberliğinin çok etkileyici olduğunu dile getirdiler. Katılımcı okul öğrencileri İdareci ve öğretmenleri ile üniversite temsilcileri de Özel Seymen Darıca Eğitim Kurumlarına teşekkürlerini sunarak büyük bir memnuniyetle ayrıldılar.
Üniversite Tanıtım Günleri-3 etkinliğinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…