Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Spor tesisleri sporseverlerin emrinde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, spora verdiği önemi gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra yatırımlarıyla da taçlandırıyor. Kentin dört bir yanında çok sayıda spor tesisi bulunan Büyükşehir, kente spor hizmeti sunuyor.

Spor tesisleri sporseverlerin emrinde
19 Şubat 2013 - 13:07
 SPOR YAPMAK İÇİN HERŞEY VAR
Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’ne bağlı olan tesislerde her gün çeşitli branşlarında spor yapma imkanı sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit, Gebze, Dilovası, Gölcük, Körfez ve Karamürsel’de futbol sahasından, atış poligonuna, halterden, tenis kortu ve yüzme havuzlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede farklı spor aktivitelerinin yapılabileceği spor tesisleri bulunuyor.
 
NEREDE NE VAR?
En önemli spor üslerinden birini Sanayi Mahallesi Spor Tesisi oluşturuyor. Kağıtspor Kulübü’nü de içinde barındıran tesiste Özel Sporcular Spor Salonu, Halter Salonu, Jimnastik Salonu, Açık Tenis Kortu, Sentetik Çim Futbol Sahası, Halk Oyunları Salonu, Satranç Salonu, Yarı Olimpik Açık Yüzme Havuzu, Gençlik Eğitim Kamp Merkezi, Masa Tenisi Salonu ve Doğal Çim Futbol Sahası yer alıyor.
 
ULUSLARASI ŞAMPİYONALARIN ADRESİ
Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Tesisi’nin ünü ise artık ülke sınırlarını aştı. İzmit Şirintepe Mahallesi D-100 Karayolu üzerindeki tesis birçok uluslar arası şampiyonaya ev sahipliği yapıyor. Tesis son olarak 18 Yaş Altı Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası’na sahne oldu. Bunun yanı sıra Kocaelililer buz sporlarının keyfini Olimpik Buz Sporları Tesisi’nde çıkarıyor. Tesisten Kağıtspor’un yanı sıra birçok spor kulübü ve bireysel sporcu yararlanıyor.
 
SPORCU FABRİKASI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka adını spor hizmetleriyle de yaşatıyor. Seka arazisi içinde kurulan Sporcu Eğitim Merkezi bugün sporcu fabrikası olarak anılıyor. Tesiste judo, Taekwando, Karate, Güreş, Boks, Kick Boks, Cimnastik, Halk Oyunları Jeet Kunedo ve Masa Tenisi branşları yer alıyor. Tesiste, 6 adet antrenman, 8 adet soyunma, internet, etüt, sağlık, antrenör ve bekleme salonlarının yanı sıra Gençlik Merkezi, Kütüphane ve sauna yer alıyor. Seka arazisi içinde ayrıca Seka 50. Yıl Spor Salonu bulunuyor. Salonda güreş, judo ve atletizm branş sporları yapılabiliyor. Salonu Kocaeli’ndeki amatör kulüplerin yanı sıra KBB Güreş ve Judo Takımı’nın yanı sıra dernekler ve amatör spor kulüpleri kullanıyor.
 
GEBZE’DEKİ SPOR TESİSLERİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze’de ise spor adına önemli hizmetleri bulunuyor. Büyükşehir, kısa bir süre önce Gebze Metin Oktay Spor Tesisi’ni adeta yeniden inşa etti. Türk futbol tarihin taçsız kralına yakışan tesisten çok sayıda amatör futbol kulübü yararlanıyor. Tesis yeni ve modern görünümüyle Gebzeli sporseverlerin de önemli spor kullanım yerlerinden birini oluşturuyor. Gebze’de ayrıca Beylikbağı Spor Tesisleri bulunuyor. 2009 yılında yapılan tesisten futbol kulüpleri, vakıflar, dernekler yararlanıyor.
 
DİĞER TESİSLER
Büyükşehir Belediyesi’nin bunun yanı sıra Atış Poligonu, çok sayıda doğal ve sentetik çim futbol sahaları, Yahya Kaptan Alt Yapı Tesisleri, Yahya Kaptan Ferruh Duygu Spor Tesisi, Bağçeşme Ali Osman Topal Spor Tesisi, Dilovası Şehit Nihat Karadaş Spor Tesisi, Gölcük Gözlemen Tepe Halter Salonu, Derbent Spor Tesisi,  Yeşilova Hasan Doğan Spor Tesisi, Körfez Esentepe Spor Tesisi, Plaj Yolu Yüzme Havuzu, Yağlı Güreş Antrenman Salonu, Karamürsel Yelken Spor Tesisleri, Körfez Esentepe Stadı, Değirmendere Stadı, Gençlik Merkezi, Yeşilova Hasan Doğan Tesisi, Dilovası Şehit Nihat Karadaş ve Arslanbey Stadı gibi spor tesisleri bulunuyor.
 
SPORA YATIRIMA DEVAM
Büyükşehir Belediyesi’nin spora yatırım hizmeti dur durak bilmiyor. Başiskele Spor Salonu, Gebze Amatör Evi, Gebze Olimpik Yüzme Havuzu, Darıca Kapalı Spor Salonu ve Körfez Yüzme Havuzu gibi yatırımlar önümüzdeki dönemde kentin spor hizmetine girmek için gün sayıyor.